Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Szászrégenben segítenek a pályakezdés előtt álló fiataloknak

Szászrégenben segítenek a pályakezdés előtt álló fiataloknak

A Szászrégeni Diakoniai Keresztény Alapítvány egy programot indított „Mi leszel, ha nagy leszel” címmel olyan 14-18 éves fiatalok számára, akik még nem döntöttek a pályaválasztásuk kérdésében. A diákok a két hetes foglalkozáson több területről érkező szakemberrel beszélgethetnek el, és különböző intézményekhez látogatnak el.

Szász Edit, a Marosvásárhelyi Rádió munkatársa Guszán Imolával, a Diakoniai Keresztény Alapítvány önkéntesével és program-koordinátorával beszélgetett, aki elmondta, hogy a programot, amelyet az Európai Unió támogatott az Alapítvány önkéntesei szervezték, mert megfigyelték: nagyon sok fiatal nem tudja milyen pályán menjen tovább, nem is tudják mik szeretnének lenni. Ezért az a szlogenje a programnak, hogy mi leszel, ha nagy leszel?

Guszán Imola elmondta, hogy a programra, amelyet az iskolákban hirdettek meg túljelentkezés van, a fiataloknak pedig olyan szakemberekkel nyílik lehetőségük elbeszélgetni, mint a családorvos, belgyógyász, ügyvéd, állatorvos, szociális munkás, tanár, vagy meglátogathatnak medikális eszközöket gyártó céget, de a Régeni- illetve a Vásárhelyi Rádiót is. Lesznek még műhelymunkák, ahol kipróbálhatják a fodrász, a manikűr szakmákat, akárcsak az agyagozást, a fazekasságot, a szabászatot és szakácsmesterséget is.

A programvezető úgy látta, hogy a fiatalok leginkább a rádiós szakma és az informatikai cég iránt érdeklődtek leginkább, a lányok érdeklődését pedig főleg a manikűrös szakma keltette fel. Huszár Imola reméli, hogy a diákok a program alatt egy olyan orientációt kapnak, amely alapján eltudnak majd indulni.

Végül megszólaltak néhányan a résztvevő diákok közül, ők meséltek a programban szerzett benyomásaikról, elképzeléseikről és terveikről.

marosvasarhelyiradio.ro

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére