Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Koós Gyula-emlékverseny Szászrégenben

Koós Gyula-emlékverseny Szászrégenben

Mottó: „Elôbb nyújtsatok színvonalas teljesítményt, s csak azután követelôzzetek.” (Koós Gyula)

A hegedûk városában az elmúlt hét végén immár negyedik alkalommal rendezték meg a Koós Gyula asztalitenisz-emlékversenyt. A négy évvel ezelôtt elhunyt kiváló asztaliteniszezô, nagyrabecsült edzô emlékének szentelt megmérettetést a helyi Sportegyesület valamint Kántor Imre-Zoltán szervezte. Az eseménynek a Florea Bogdan Gimnázium sportterme adott otthont.

A párharcok rajtja elôtt a részt vevô tizenhét sportoló egyperces csenddel adózott a közkedvelt és feledhetetlen Gyula bácsi emlékének. A mérkôzések hat játékasztalnál zajlottak, elôbb a csoportok, majd a fôcsoportok keretében. A párharcok kiegyensúlyozottak és látványosak voltak, így ismételten bebizonyosodott, hogy az asztalitenisz dinamikus és varázslatos sportág… A mezôny túlnyomó részét szászrégeni versenyzôk alkották, de érkeztek sportolók Marosvásárhelyrôl, Segesvárról, Ágotáról, Szentpálról és Bátosról is.

Az elôdöntôk remek színvonalú párharcokat eredményeztek, látványos fordulatokban sem volt hiány, hiszen a marosvásárhelyi Bauer Lajos 0-2- rôl fordított a régeni Toncean Mircea ellen, s így bekerült az emlékverseny fináléjába. A másik elôdöntôben: Zidar Victor (Szászrégen) – Nagy Endre (Szászrégen) 3-1. A döntôben Bauer Lajos kitûnô játékkal 3-1 arányban legyôzte Zidar Victort. V–VIII . helyezések: Marian Florin, Kántor Imre-Zoltán (mindketten Szászrégen), Tipser Gabriel (Segesvár), Marian Calin (Szászrégen).

Az emlékverseny zárultával a szervezôk okleveleket és gyönyörû kivitelezesû serlegeket adtak át.

Szabó Antal

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére