Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Lankadatlan lendület

Lankadatlan lendület

Szászrégeni Avântul – FCM Târgoviste 1-0 (0-0)

A szászrégeni együttes ebben az évadban a 4. fordulóban lépett elôször hazai környezetben pályára, miután két héttel ezelôtt a Sellenberk nem jelent meg Szászrégenben… Az Avântul ellenfele a listavezetô Târgovistei FCM volt. Az összecsapásra borús, hideg idôben került sor, talán emiatt is alig 150 nézô foglalt helyet a lelátón.

A találkozó elsô perceiben mindkét csapat elszántan támadott, ám az akciókat nem koronázta siker, rengeteg volt a pontatlan passz és a könnyen eladott labda. A játék irama elismerésre méltó volt, ami talán a hideg számlájára is írható… Az elsô említésre méltó mozzanat a 8. perc eseménye: ekkor Csiki remek ütemben ugratta ki Puscast, ám a vendégkapus résen volt, elcsípte a pöttyöst. A 11. percben Negotei távoli lövéssel próbálkozott, Husar kapuvédô azonban könnyedén hárított. Két perccel késôbb a túloldalon Toncean kísérletezett lövéssel, de a labda elkerülte Zegheru kapuját. Noha a házigazdák többet kezdeményeztek, a zömében nagyon fiatal târgovistei játékosok veszélyes ellentámadásokat vezettek, ami két gólszerzési lehetôséget eredményezett Husar kapujának elôterében. A 18. percben Dragnea remekült tört be a jobb szélen, azonban erôs lövését a hazaiak hálóôre kiütötte. Öt perc elteltével Enescu hiába találta magát kecsegtetô szögben, lövése erôtlen volt. Az elsô játékrészben a régeniek elég halvány teljesítményt nyújtottak. Stoica Vili ezúttal is húzta maga után csapattársait, ám kitûnô passzait Puscas képtelen volt kihasználni. Az elsô félidô Avântul-helyzettel ért véget, a 44. percben egy pontos jobb oldali beadást követôen Stoica mintegy 14 méterrôl mellé bólintott.

Szünet után mindjárt a 46. percben Stoica 22 méterrôl lött kapura, ám Zegheru hárított. Az 51. percben a vendégek ismét gólhelyzetbe kerültek, Dragnea szép egyéni akcióját lövéssel fejezte be, ám a labda, centiméterekkel ugyan, de elkerülte a régeniek kapuját. A 61. percben megszületett a találkozó elsô, egyben egyetlen, a hazaiak számára gyôzelmet jelentô gólja: Toncean a bal oldalon elszántan tört be a tizenhatos területére, s miután egy vendég védô szabálytalanul szerelte, a nagyszebeni játékvezetô teljesen jogosan büntetôt ítélt. A tizenegyest Puscas erôs, védhetetlen lövéssel küldte a vendégcsapat hálójába: 1-0. Miután az 58. percben Enyedi Adrian vezetôedzô pályára küldte Sorleát és Bucint, a házigazdák játéka alaposan megváltozott, a támadások gyorsak, ötletesek és veszélyesek voltak. A két csere nagyon jó „húzásnak” bizonyult. A szászrégeniek két alkalommal is növelhették volna elônyüket az eredményjelzôn, ám Trutát (70.), valamint Perest (75.) a vendég védôk ajtó-ablak szituációban szerelték… A második felvonásban a vendégek nem dolgoztak ki említésre méltó lehetôségeket, annak ellenére, hogy két-három alkalommal komoly pánikot keltettek a hazaiak védelmében. A 86. percben a târgovistei együttes létszáma tízre fogyatkozott, miután Marinescu begyûjtött két sárga lapot. Ezzel az elsô hazai sikerrel az Avântul tovább ôrzi veretlenségét, Puscasnak köszönhetôen, hiszen a Nyárádtôrôl érkezett csatár immár négygólos, ô lévén az egyetlen gólszerzô a csapatban! A 6. csoport élbolyához tartozást Enyedi Adrian tanítványai tovább erôsíthetik abban az esetben, ha a soron következô pénteki játéknapon, ugyancsak hazai pályán, legyôzik a Prahova megyei Fortuna Brazi gárdáját.

A két csapat felállása: Avântul: Husar – Catarig, Dan R., Merdariu, Rozenfeld (82. Cabuz), Csiki (58. Sorlea), Toncean, Murar (58. Bucin R.), Truta, Stoica V. (73. Peres), Puscas; FCM Târgoviste : Zegheru – Trica, Enescu (67. Lungeanu), Grigore (81. Constantin I.), Negotei (67. Mândru), Penescu, Popa (38. Timofte), Drag-nea, Cernea, Marinescu, Gildau.

Játékvezetôk : Titii And-rei – Cirlea Gabriel (mindketten Nagyszebenbôl), Duma Ioan (Medgyes).

Szabó Antal

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére