Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Reménykedjünk a szebb jövôben…

Reménykedjünk a szebb jövôben…

A labdarúgó élvonal Keleti csoportjában, a második játéknap keretében Szászrégenben, a két Jövô mérhette össze játéktudását. A hazaiak pozitív eredményben reménykedtek, hiszen a Románia-kupa elsô körében 1-0-s gyôzelmet arattak a gyulafehérvári Navobi otthonában.

A találkozó elsô negyedórája kiegyensúlyozottan zajlott, ezt követôen a vendégek lassacskán átvették a játék irányítását. A régeniek elég jól játszottak, derekasan küzdöttek, de nem túl sok sikerrel… A 12. percben Lutean C. ígéretes szögbôl lôhetett kapura, ám a kísérlet erôtlenre sikeredett. Két veszélyes támadás után a 23. percben a buzaui együttes megszerezte a vezetést: ekkor Zamfir látványos egyéni akciója végén 10 méteres lövéssel bevette Korpos hálóját: 0-1. Tíz perccel késôbb Dobre 22 méteres rúgása mellé szállt, majd Butoi jobb oldali bombáját Korpos hatalmas bravúrral hárította (35.) . A szászrégeniek elszántan támadtak, s ennek eredményeként a 44. percben óriási lehetôség kínálkozott az egyenlítésre: ekkor Tokait a kaputerület környéken mezétôl fogva lerántották, s Kusztos László marosvásárhelyi sípmester habozás nélkül tizenegyest ítélt – ám Frâncu mellélôtte a játékszert!

A második játékrész nem bôvelkedett említésre méltó kapujelenetekben, a küzdelem a labdáért leginkább a két tizenhatos között zajlott. A 67. percben a vendégek kétgólosra növelték elônyüket, miután Stoica a tizenhatos közepérôl Korpos kapuvédô mellett a hálóba továbbított. A házigazdák nem adták fel a harcot, s a 84. percben közel álltak a szépítô gól megszerzéséhez, ám Todea képtelen volt erre, bár már csak a kapussal állt szemben.

A régeniek ismételten vesztesen hagyták el a pályát hazai környezetben, s noha Vasile Costan lányai elszántak, és mindent megtesznek a gyôzelemért, mindez egyelôre kevés az üdvösséghez…

A két csapat összeállítása:

Viitorul Szászrégen: Korpos – Pop C . (55. Suciu), Lutean A . (81. Pop D.) , Borda, Pop Cr ., Frâncu, Tokai (81. Luca), Butiurca, Demeter (78. Todea), Lutean C., Casoni (62 . Schindler).

Viitorul Buzau: Neagu – Butoiu, Zamfir, Stoica, Dobre, Ghiurea, Nistor, Bucur, Popescu, Dragu, Boncu.

Játékvezetôk: Kusztos László – Tanasuc Andra, Moldovan Aurel (mind Marosvásárhelyrôl).

Szabó Antal

Nápújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére