Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Vitathatatlan vendégsiker a csoport rangadóján

Vitathatatlan vendégsiker a csoport rangadóján

Szászrégeni Avântul – Fortuna Brazi 0-2 (0- 2)

A labdarúgó harmadik vonal 6. csoportjában rangadót rendeztek pénteken, hiszen az éllovas, valamint a második helyen álló Avântul mérte össze játéktudását. Gyôzelem esetén a szászrégeni gárda átvehette volna a tabella vezetését…

Mindjárt a találkozó elején észlelhetô volt, hogy a házigazdákra irtó nehéz összecsapás vár, ugyanis a tapasztalt brazi-i gárda magabiztosan uralta a játékteret. Octavian Grigore tanítványai pontos adogató játékkal rukkoltak elô, folyamatos nyomást gyakorolva Husar kapujára. Ennélfogva a gólszerzési lehetôségek – korántsem meglepô módon – rövid idôn belül megjelentek a régeni kapu elôterében. Három perc alatt két vendéghelyzetet jegyezhettünk le: a 4. percben Bogdan Nastase egyedül törhetett Husar kapujára, ám mintegy 14 méteres ívelt lövése elkerülte a kaput. Késôbb Crosman a büntetôterület vonaláról küldött erôs lövést, ám a hazaiak hálóôre magabiztosan hárított. A vendégek jó teljesítménye tovább folytatódott, s a 18. percben Munteanu kecsegtetô szögbôl lôtt, ám a labda kevéssel fölé szállt, majd Elek 25 méterrôl leadott szabadrúgása alig tévesztett célt. A mérkôzés történéseit szemlélve a brazi-i gól csupán idô kérdése volt… Ez be is következett, hiszen öt perc leforgása alatt a vendégek két alkalommal is betaláltak Husar hálójába: a 30. percben a Fortuna csapatkapitánya, Bogdan Minciuna mintegy 25 méterrôl szédületes bombagólt lôtt. Öt perc elteltével Nastase remekül játszotta ki a leshelyzetet, s mintegy 12 méterrôl Husar mellett higgadtan a hálóba továbbított: 0-2. Ezzel gyakorlatilag eldôlt a gyôztes csapat kiléte.

Octavian Grigore gárdája egészen kimagasló teljesítményt nyújtott az elsô játékrészben, esélyt sem adva a régenieknek. Ennyire meggyôzôen Szászrégenben, az utolsó három bajnoki idényben vendégcsapat nem játszott… Noha próbálkozott, az Avântul ritkán és nehézkesen tudta megközelíteni Vlad kapuját. Az elsô félidô egyetlen említésre méltó hazai gólhelyzete az elsô félidô hosszabbításpercében adódott, ám ekkor Sorlea kiváló szögbôl fölé emelt.

Szünet után Elek háromgólosra növelhette volna csapata elônyét, ám a vendégcsatár elôl Husar bravúrosan mentett (48.). A második felvonásban kiegyensúlyozott játékot láthattunk, a hazaiak többet támadtak, így gólszerzési lehetôségek is megjelentek a brazi-i kapunál. Az elsô, s egyben a legnagyobb helyzet Truta nevéhez fûzôdik, aki azonban mintegy 10 méterrôl mellé lôtt (56.). A megnyugtató elôny birtokában a vendégek már csak alkalomadtán támadtak, s az 58. percben Minciuna közel állt a duplázáshoz, ám jól eltalált rúgása fölé szállt. A mérkôzés hajráját Enyedi Adrian tanítványai uralták, elszánt támadásokat vezetve, amelyek eredményeként két alkalommal is szépíthettek volna: a 73. percben Stoica jó ütemben ugratta ki Puscast, aki néhány méterrôl fölé lôtt, majd öt perccel a lefújás elôtt Stoica Vili 25 méteres lövését Vlad kapuvédô a léc alól körülményesen tolta szögletre.

Ezzel a szászrégeniek elszenvedték elsô vereségüket az új pontvadászatban. Az ellenfél gyôzelme azonban – fôleg az elsô félidôben nyújtott teljesítménye alapján – teljességgel megérdemelt. A látottak alapján igen nagy a valószínûsége annak, hogy a Fortuna Brazi a következô idénytôl a 2. ligában szerepeljen.

A két csapat összeállítása:

Szászrégeni Avântul: Husar – Catarig (74. Cabuz), Dan R., Merdariu, Rozenfeld, Sorlea (46. Murar), Toncean, Bucin R. (60. Csiki), Truta, Peres (60. Stoica), Puscas .

Fortuna Brazi: Vlad A. – Marin, Bilia, Tegzes, Cioinac, Munteanu (63. Petean), Minciuna, Nastase, Crosman, Elek (63. Visan), Gheorghe.

Játékvezetôk: Adrian Comanescu (Râmnicu Vâlcea) – Radu Despa, Cristian Lucaci (mindketten Nagybányáról).

A labdarúgó 3. liga V. csoportjának 5. fordulójában a következô eredmények születtek pénteken: Zilah – Aranyosgyéres 4-2, Kolozsvári Sanatatea – Petrozsény 0-0, Máramarossziget – Borossebes 1-4, Fugyivásárhely – Gyulafehérvári Europa 1-1. A Vajdahunyad – Torda mérkôzést nem játszották le, a vendégcsapat 15 játékosa ugyanis nem jelent meg a gyülekezô helyszínén. A Pankota – Szatmárnémeti találkozót ma délután 3- tól rendezik. A Dés állt.

A VI. csoport eredményei: Szászrégen – Brazi 0-2, Târgoviste – Nagydisznód 3-2, Tatrang – Fogaras 3-0, SCM Pitesti – Albota 2-1. Câmpina állt.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére