Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Összefogott a magyar politikai jobboldal Maros megyében

Összefogott a magyar politikai jobboldal Maros megyében

Maros megye szintjén összefogott az erdélyi magyar politikai jobboldal. Az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt jelöltjei közösen, fele-fele arányban, a Néppárt színeiben indulnak a december 9-ei parlamenti választásokon.

„Az Erdélyi Magyar Néppárt Maros megyei szervezete a Magyar Polgári Párt Maros megyei szervezetével folytatott hosszú egyeztetések eredményeképpen biztosítani kívánja a nemzeti oldal egységes fellépését, ennek érdekében pedig a Néppárt színeiben fele-fele arányban közösen indítanak jelölteket a parlamenti választásokon”– áll a szerkesztőségünkbe október 28-án, vasárnap délután eljuttatott közleményben.

Szenátornak az 1-es körzetben Marosvásárhelyen Jakab István üzleti menedzser; a 2-es körzetben, Nyárád- és Felső-Küküllőmente térségében Tőkés András tanár; a 3-asban, Dicsőszentmárton, Marosludas, Radnót, Balavásár és Segesvár környékén Máté János vegyészmérnök; a 4-esben pedig, Nagysármás, Szászrégen és Felső-Maros mente térségében Varga Lóránd közgazdász indul.

Képviselőnek Marosvásárhelyen, az 1-es körzetben Portik Vilmos kommunikációs szakember, a 2-esben Boros Zoltán filmrendező, a Román Televízió Magyar adásának főszerkesztője, a 3-as körzetben Marosvásárhely környékén, Székely-Mezőségen, Alsó-Maros mentén, valamint Alsó-Nyárádmentén Bereczki Ferenc építészmérnök, a 4-es egyéni választókörzetben, Dicsőszentmárton, Marosludas, Radnót térségében dr. Pálosi Csaba állatorvos, a Magyar Polgári Párt marosvásárhelyi elnöke; az 5-ösben, Szováta, Erdőszentgyörgy és Nyárádszereda térségében László György építésztechnikus, a Magyar Polgári Párt Maros megyei elnöke; a 6-osban, a Segesvár és Balavásár közti térségben Ölvedi Zsolt gyógyszerész; a 8-as körzetben a Görgény völgyében és Szászrégen környékén Barabás Tibor gépészmérnök indul mandátumért.

Gáspár Botond

székelyhon.ro

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére