Navigáció: Kezdőlap / Sport / Vereséggel búcsúztak

Vereséggel búcsúztak

Szászrégeni Avântul – Tatrangi Unirea 0-1 (0-0)

A 2012–2013-as pontvadászat utolsó ôszi játéknapján a hazai pályán igencsak gyengélkedô szászrégeniek a csoport második helyezettjét fogadták. A remek idôjárás ellenére az Avântul búcsúmérkôzésére csupán 150-en látogattak ki.

A találkozót jól kezdték a hazaiak, s már a 3. percben gólszerzési lehetôséget jegyezhettünk Iacob kapujánál, ám ekkor Dan Razvan mintegy 8 méterrôl fölé bólintott. A túloldalon a 14. percben Brujan szerezhetett volna vezetést, ám jól helyezett fejese a felsô lécen csattant. Az összecsapás elfogadható színvonalra emelkedett, a játék iramára sem lehetett panasz. Mindkét csapat komoly erôbedobással, elszántan támadott, ám igazán veszélyes gólhelyzetek csupán a vendégkapunál adódtak. A 32. percben Rozenfeld remek szögbôl erôtlenül lôtt kapura, majd hét perccel késôbb Stoica Vili hajszálpontos jobb oldali beadásánál a jó ütemben érkezô Bucin közvetlen közelrôl, néhány centiméterrel maradt le a labdáról. A második játékrész nagyon eseménydús volt. A mérkôzés nyílt volt, ennélfogva nem hiányoztak a gólhelyzetek és a jó iramban vezetett, látványos akciók. A teljesítményért mindkét csapatot elismerés illeti. Az 50. percben Csíki kihagyta az Avântul legnagyobb helyzetét: ekkor a kapussal szemben mintegy 15 méterrôl lôtt, ám a bal sarokba tartó, jól helyezett, erôs lövést a vendégkapus szenzációs reflexszel hárította! Az 55. percben a vendégek ismételten közel álltak a vezetô gól megszerzéséhez, ám Nicolae 20 méterrôl küldött bombája a felsô kapufával találkozott. Ezt követôen az Avântul kitûnô húsz perce következett. Ez alatt az idô alatt Enyedi Adrian tanítványai három ízben is megszerezhették volna a vezetést. Az 58. percben egy védelmi bakit kihasználva Murar az üres kapu mellé gurított! A régeniek remek játéka tovább folytatódott, s a 62. percben Csíki 20 méteres, jobb oldali lövését Iacob körülményesen ugyan, de elcsípte. A 70. percben Bucin jól eltalálta a labdát, de az fölé szállt, majd öt perccel késôbb Csíki 16 méteres lövését a vendégkapus nehezen, de szögletre mentette. A 77. percben a vendégek hatalmas gólszerzési lehetôséget puskáztak el: ekkor C. Airinei közeli lövését Husar kapuvedô óriási bravúrral hárította. A 81. percben a tatrangi gárda megszerezte a három bajnoki pontot érô találatot: egy jobb oldalról elvégzett szögletet követôen a frissen pályára küldött Cretulescu néhány méterrôl Husar hálójába továbbított: 0-1. A mérkôzés utolsó említésre méltó mozzanatát a 90+2. percben jegyezhettük, amikor a vendégek gólszerzôjét két sárga lap begyûjtése miatt kiállította a kolozsvári sípmester.

Noha ezúttal elismerésre méltóan futballozott, az Avântul otthon ismét vereséget szenvedett. A pénteki találkozón is meglátszott egy vérbeli csatár hiánya… A Szászrégeni Avântul egy felemás ôszi bajnoki idényt követôen a 6. helyrôl várhatja a tavaszi folytatást. A harmadik liga 6. csoportja különleges, de ugyanakkor egyedi, hiszen az együttesek egy fordulót játszanak, kettôt pedig

„pihennek”…

A két csapat összeállítása:

Szászrégeni Avântul: Husar – Catarig, Merdariu, Dan R., Rozenfeld, Bucin, Sorlea, Peres (70. Toncean), Csíki, Murar (80. Nagy), Stoica V.

Tatrangi Unirea: Iacob – Vlasceanu, Popa, Dobrea (60. C. Airinei), Tatarciuc, Brujan, Cristea, Iaru (77. Cretulescu), Spataru, Nicolae L., Pricop (46. Lita).

Játékvezetôk: Fesnic Horatiu (Kolozsvár) – Hertia Radu (Aranyosgyéres), Duma Ioan (Medgyes).

Szabó Antal

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére