Navigáció: Kezdőlap / Szórakozás / Kolozsvárra költözik a Félsziget

Kolozsvárra költözik a Félsziget

Kolozsvárra, a Gorbó-völgybe költözik a Félsziget Fesztivál, jelentette be a Transilvania L!VE televízió, írja a citynews.ro. A hivatalos bejelentést 11:00 órakor tartották a Kolozsvári Polgármesteri Hivatalban, Emil Boc és a szervezők jelenlétében.

Marosvásárhelyről Kolozsvárra költözik a Félsziget Fesztivál. A tavaly 75.000 embert vonzó fesztivál a Gorbó-völgybe kerül át és az időpont is változik. A tizenegyedik alkalommal megrendezett fesztivál 2013-ban július 18. és 21. között kerül megrendezésre.

„A Félsziget nem nőhet tovább Marosvásárhelyen, így több évre szóló fejlesztési tervet sem tudunk itt összeállítani.” – nyilatkozta előzőleg Bodor László a citynews.ro hírportálnak.

“Úgy döntöttünk partnerként szervezzük meg idén a Félsziget Fesztivált, július 18-21 között és a Delahoya Fesztivált, június 14-15 között. Alá fogjuk írni a szervezői dokumentumokat. Azt szeretnénk ha a Félsziget Kolozsvár márkája lenne.” – nyilatkozta ma Emil Boc, Kolozsvár polgármester.

Boc hozzátette, a polgármesteri hivatal biztosítani fogja a vizet, elektromos áramot, az utat és a közszállítást, valamint a fesztivál népszerűsítését, mindezt a helyi költségvetésből.

A fesztivált 2003-ben rendezték meg először Marosvásárhelyen, az idők során pedig olyan nevek léptek fel, mint a The Prodigy, Korn, Nine Inch Nails, Iggy Pop and the Stooges és a The Straits.

marosvasarhelyi.info

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére