Navigáció: Kezdőlap / Sport / IV. Sportgála Szászrégenben

IV. Sportgála Szászrégenben

IV. Sportgála Szászrégenben
A hegedûk városában február 16-a maradandó dátum, mivel immár IV. alkalommal rendezték meg a helyi sportolók tiszteletére a sportgálát. Noha Szászrégen eléggé kis település, az elmúlt szombaton lezajlott sportrendezvény nagyszabású volt. Az eseményt a polgármesteri hivatal, a helyi tanács, valamint a sport-, ifjúság- és turisztikai intézmény mellett mûködô bizottság szervezte. A rangos eseménynek a szászrégeni Dr. Eugen Nicoara Mûvelôdési Ház nagyterme adott otthont.

A rendezvény elôtt a sportszeretô szászrégeniek az említett kulturális intézmény kistermében sportfotótárlatot tekinthettek meg. A sportgála mintegy 300 fôs közönséget vonzott a terembe, a hangulat kitûnô volt, hiszen a jelenlévôk közelsége éreztette a díjazott sportolókkal és sportszemélyiségekkel, hogy ez az ô ünnepük. A rendkívüli rendezvényt megtisztelte jelenlétével Szászrégen polgármestere, Maria Precup, Vasile Gliga parlamenti képviselô, egyben a Román Sporttáncszövetség elnöke, valamint Marosvásárhelyrôl Viorel Ganea, a Sport Mindenkinek Egyesület elnöke.

A gála az Augustin Maior Zeneiskola népzene- elôadásával rajtolt, majd a sportolóké volt a jól megérdemelt fôszerep. A szervezôk öt kategóriában értékelték a szászrégeni csapatok, sportolók, edzôk által 2012-ben elért, elismerésre méltó eredményeket.

Csapat kategóriában öt együttesnek tapsolhatott a közönség: elsôként az FCM Viitorul, Szászrégen 1. ligás nôi csapata vonult színpadra. A Sport Kombat, Szászrégen B osztályos asztalitenisz-gárdája, Zidar Victor, Kántor Imre, Toncean Mircea összetételben remek eredményeket ért el a bajnoki párharcokban. A sportiskola kézilabdázói, majd ezt követôen a helyi ISK tehetséges lány- és fiúkosarazói részesültek oklevelekben és serlegekben.

A második kategóriában az úgynevezett szászrégeni idegenlégiósokra terelôdött a figyelem, azokra a sportolókra, akik a hegedûk városában születtek, ám más belföldi vagy külföldi klubok, egyesületek színeiben versengenek. Nyolc kiemelkedô eredményekkel büszkélkedô sportoló vehetett át díjat, ezek között megemlítjük Mironcic (Barabás) Enikôt, a Steaua Bukarest SK kajakosát, aki az elmúlt évben a londoni nyári olimpián negyediknek futott be a román válogatott csapatával; Cristian Puscast, aki ugyancsak a Steaua Bukarest tehetséges, 19 esztendôs védô- középpályása; Anton Teodor sakkozót, a Medicina Temesvár kiválóságát, aki egyetemi bajnok és nemzetközi sakkmesteri címmel rendelkezik; Adela Paula Floreát, a magyarfülpösi születésû, 13 éves tornászt, aki kitûnô teljesítményt nyújtott a hazai bajnoki versenyen, valamint külföldi, rangos megmérettetéseken is.

Ezután színvonalas sporttáncbemutatót láthatott a közönség, a Dansul Viorilor táncosai látványos, káprázatos produkciót mutattak be.

A sportszemélyiségek kategóriában 19 sportember és edzô részesült elismerésben. A következôk léphettek színpadra: Vass Georgeta és Vass János – a házaspár évrôl évre elismerésre méltó eredményeket ér el a helyi ISK Alexandru Ceusianu lány és fiú kosárlabda- csapataival; Gyôri Tibor, a Red Dragon Fight kiváló és elkötelezett jiu-jitsu edzôje; a marosvásárhelyi származású Peres Miklós, az ISK Szászrégen szabadfogású- birkózóedzôje; Budai Barna Loránd elismert labdarúgóedzô, a helyi sportiskola irányító tanára; Kántor Imre-Zoltán elismert asztaliteniszezô és tornaszervezô; Györfi István, a régeni kerékpársport éltetôje, elkötelezettje; Moldovan Razvan kosárlabdaedzô, a román U15 korosztályos válogatott fiatal trénere; Bândila Claudiu, Borda Calin, Suciu Viorel és Redes Mihai sporttanárok, Toncean Gabriel testépítô-, Enyedi Andrei, Marginean Ovidiu és Costan Vasile labdarúgóedzôk, Boga Ioan kiváló harcmûvészetedzô, Cotoi Alexandra és Zileriu Ghita tv- mûsorvezetôk.

A IV., ún. post mortem kategóriában három néhai kitûnô sportember részesült kegyeletben és tiszteletben: Butiurca Ioan kiváló sportoló, edzô és nagyrabecsült sportember, Maiogan Teodor 1. ligás futballista, elismert ifjúsági labdarúgóedzô és Budai Sándor, a CCA Bukarest sportlövésze, kétszeres országos bajnok.

A sportgála az élsportolók díjazásával zárult. Az öregfiúk kategóriában a következô volt a rangsor: III. hely: Faluvégi István, kosárlabda Old Boys Szászrégen és kosárlabda- játékvezetô; II. hely: Gherghel Mihai, atlétika; I. hely: Ormenisan Ioan, tenisz.

A további rangsor:

* 6-11 éves korosztály: III hely: Muresan Tudor – Suciu Andreea – sporttánc (Hegedûk Tánca); II. hely: Elvedi Rares (Master Karate-Do) országos bajnok; I . hely: Boga Delia (Master Karate-Do) világbajnoki bronzérmes Törökországban. * 12-17 éves korosztály: Pop Cristina, labdarúgás (FCM Viitorul Szászrégen, U17- es válogatott), Tudor Marius labdarúgó (Avântul Szászrégen), Dézsi Loránd labdarúgó (ISK Szászrégen), Rafi Daniela szabadfogású birkózó (ISK Szászrégen), bronzérmet szerzett az országos bajnokságon, Luca Ana Maria teniszezô, Vultur Florina kosárlabdázó (ISK Szászrégen, Alexandru Ceusianu), országos bajnok az U14-es korcsoportban; III. hely: Szabó Alexandru, jiu-jitsu (Red Dragon Fight) országos bajnok és III. helyezett a Balkán-bajnokságon; II. hely: Alexandru Rares (Master Karate Do), bronzérmet szerzett a moszkvai Eb-n; I. hely: Elvedi Raul (Master Karate Do), vb-ezüstérmet szerzett Moszkvában. * 18-35 éves korosztály: Toncean Doru labdarúgó (Avântul Szászrégen), Zidar Victor asztalitenisz (Sport Kombat Szászrégen), Gyôri Norbert, jiu- jitsu (Red Dragon Fight), ezüstérmet szerzett a Bukarestben megrendezett országos bajnokságon. III. hely: Forgaci Horatiu testépítô (Sebastiano Szászrégen), ezüstérmet szerzett a szászrégeni országos bajnokságon. II. hely: Uta Rares, kosárlabda (Unicaja Málaga). A régeni származású, 2.06 m-es kosárlabdázó hatalmas tehetség, az U16-os korosztályos válogatott meghatározó játékosa.

2012 legjobb szászrégeni sportolója a kiváló karatézó, Boga Adriana (Sportul Studentesc – Master Karate-Do). Az elmúlt évben szenzációs eredményeket ért el: világbajnoki címet szerzett a válogatottal Isztambulban, kumite stílusban, világbajnoki cím egyéniben kata stílusban.

Szabó Antal-Lóránd

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére