Navigáció: Kezdőlap / Sport / Szászrégeni Viitorul: az elsô gyôzelemre várva

Szászrégeni Viitorul: az elsô gyôzelemre várva

Vasile Costant a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete focicsapatának szászrégeni vendégjátéka alkalmával láttuk viszont. Az Avântul, az ASA, a Ceahlaul Piatra Neamt egykori jobbhátvédje a helybeli 1. ligás Viitorul nôi együttesének megalakulása óta a vezetôedzôje. A szakember csapata téli felkészülésérôl, az együttes játékosairól és a Viitorul jövôbeli terveirôl beszélt.

– Január 7-én tartottuk az elsô edzést Szászrégenben, a bajnokság kezdetéig legalább két-három felkészülési meccset szeretnénk játszani. Fiatal, helyi játékosokra alapozunk, akiknek a tapasztalatlansága meglátszott szereplésünkön a bajnokság ôszi idényében. Sajnos, legtapasztaltabb játékosunk, kapusunk, Corpos Izabela kénytelen volt abbahagyni a labdarúgást, mert munkaprogramja miatt nem tud rendszeresen jelen lenni a csapatfoglalkozásokon, cseréje, Csíki Tünde pedig még nem képes ugyanolyan teljesítményre. Reméljük, hogy rövidesen sikerül egy tapasztaltabb hálóôrt igazolni, nagy szükségünk lenne rá. Továbbra is a Lutean-ikrek (Cristina és Andrea) köré építem a csapatot, viszont úgy érzem, elkelne még néhány tapasztaltabb játékos a keretben.

– Anyagilag hogy állnak?

– A helyi tanácsnak és a polgármesteri hivatalnak köszönhetôen a szászrégeni sportcsarnokban tarthatjuk az edzéseket, és reméljük, hogy az illetékes intézmények ezután is támogatnak bennünket, ahogyan eddig is tették. Minden támogatást köszönünk továbbá Mircea Olteanunak, aki rendelkezésünkre bocsátotta az egykori Otelul- pályát, ahol még edzeni szoktunk – egyébként annak idején magam is az Otelulnál kezdtem a focit. Sajnos, stabil szponzorunk egyelôre még nincs.

– Nem sok edzônek adatik meg nôi csapatot irányítani, biztosan másmilyen, mint fiúkkal, férfiakkal dolgozni. Hogyan került éppen ennek az együttesnek az élére?

– Tudja, én 2010-ben részt vettem az 1. ligás Marosvásárhelyi FCM nôi együttesének egyik mérkôzésén, és el voltam ragadtatva a lányok képességeitôl. Már akkor elhatároztam, hogy szeretnék én is lányokat edzeni. Nagyon megörültem ezért annak, hogy engem bíztak meg Szászrégenben a nôi csapat irányításával, nyomban el is fogadtam a felkérést. Érdekességként említem, hogy a hetvenes években volt még Szászrégennek nôi labdarúgó-együttese, de sajnos, rövid idôn belül megszûnt. Amúgy én nem csak vezetôedzôje, hanem részben anyagi támogatója is vagyok az együttesnek, emellett nagyon ragaszkodom a lányokhoz, kölcsönösen jól megértjük egymást, kiváló viszonyt ápolunk egymással. Viccesen azt szoktam mondogatni, hogy mivel két fiú édesapja vagyok, mindig is szerettem volna egy lányt; erre lett is nekem vagy húsz…

– Akiket rögvest be is öltöztetett kék- fehérbe.

– Igen, mert mindig az Universitatea Craiova nagy rajongója voltam. Ezért is rendeltem kék-fehér szerelést az együttes számára. Amúgy az egyetlen csapat vagyunk a nôi labdarúgó 1. ligában, amelynek saját himnusza van.

– Mit tervez idénre, jövôre ezekkel a lányokkal?

– Reméljük, jobb mérkôzéseket játszunk majd a tavaszi idény folyamán, mint az ôsszel, és sikerül mielôbb megszereznünk az elsô gyôzelmünket is. Novemberben Buzauban mindössze egy góllal, 2-1 arányban maradtunk alul, közel voltunk a pontszerzéshez. Pascu Dorel segítômmel és Budai István mérkôzésszervezôvel közösen szeretnénk, hogy a bajnokság végén már ne legyünk az 1. liga sereghajtói, addig remélhetôleg beérik közös munkánk gyümölcse. Jó közösség vagyunk, összetartó társaság, ahol mindegyikünk odaadása, elszántsága számít.

– Mindezek után, úgy hiszem, idekívánkozik a keret összetétele.

– Kérem, jegyezze: Csíki Tünde kapus, valamint Cengher Mihaela, Ion Madalina, Hrisca Cornelia, Codruta Pop, Suciu Alexandra, Ileana Matei, Luca Madalina, Borda Oana, Franc Cristina, Pop Carmen, Casoni Alina, Butiurca Bianca, Pop Cristina, Lutean Cristina, Lutean Andrea, Lupei Andreea, Schindler Maria mezônyjátékosok tagjai jelenleg a csapatnak.

C.A. Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére