Csupán döntetlenre futotta

Noha a téli szünetben azt híresztelték, hogy a szászrégeni együttes nem indul a tavaszi visszavágóban, végül a polgármesteri hivatal nem döntött a csapat feloszlatása mellett… A tavaszi idény elsô játéknapján így az Avântul vendégül láthatta a Zágoni FC-t. A hír azonban nem tartott számot a régeniek érdeklôdésére, az év nyitómérkôzésére alig 100-120-an voltak kíváncsiak.

Noha zömében a kiegyensúlyozottság jegyében zajlott, a találkozó elsô félideje nem eredményezett túl sok látnivalót. Az egyébként elszánt küzdelem leginkább a két büntetôterület között zajlott. Mindkét együttes lövésekkel próbálta bevenni az ellenfél kapuját. Az elsô kapura irányított rúgást a mérkôzés 18. percében jegyezhettük: ekkor a vendégek próbálkoztak, ám a kaputól mintegy 27 méterre megítélt szabadrúgásból Postolica nem tudta becsapni Pintea kapuvedôt. A 37. percben Radutoiu 13 méterrôl veszélyeztetett, a hazaiak hálóôre, ha nehezen is, de védett. Három perccel késôbb a hazaiak próbálták veszélybe sodorni Rusandu kapuját, ám Puscas távoli lövése erôtlenre sikeredett, így nem okozott különösebb gondot a vendégkapusnak.

Az elsô játékrész összességében nagyon halaványra sikeredett, így meglepetést keltett, hogy a második félidôben meglepôen jó színvonalú, eseménydús összecsapásnak lehettünk szemtanúi. A gólhelyzetek sûrûn adódtak mindkét kapu elôterében. A 47. percben a vendégek nagyon közel álltak a vezetés megszerzéséhez: Bucin hatalmas bakija következtében Gazda egyedül vezethette rá a pöttyöst a hazaiak kapujára, ám Pintea remek érzékkel kanalazta el a játékszert az ajtó-ablak helyzetben lévô zágoni futballista elôl. Öt perc elteltével újabb jelentôs vendéghelyzetet jegyezhettünk, ekkor Puscasu kecsegtetô szituációból mellé fejelt. A kihagyott két zágoni gólhelyzet az 54. percben megbosszulta magát, hiszen a jó ütemben érkezett jobboldali beadás után a szemfüles Puscas mintegy öt méterrôl Rusandu hálójába bólintott: 1- 0. A vezetô gól megszerzését követôen a hazaiak jó teljesítményt nyújtottak. A 63. percben egy büntetôgyanús szituáció adódott a vendégkapu elôterében, Puscassal a fôszerepben, ám az egyébként remek pozícióban lévô nagyszebeni játékvezetô sípja néma maradt. A 69. percben az Avântul óriási helyzetet hagyott ki: Puscas elôbb Rusandu kapuvédôt vette célba, majd a kiütött labda ismételten a régeni csatárhoz került, aki néhány méterrôl a kapufára fejelt. Miután Stoica Vili lövése kevéssel ugyan, de elkerülte a vendégkaput (73.), két perccel késôbb ugyancsak Stoica remekül továbbított Trutához, az bôdületes erôvel lôtt kapura, de célt tévesztett, a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret. A 78. percben Truta végérvényesen eldönthette volna a három bajnoki pont sorsát, hiszen olyan helyzetbe került, hogy már csak a kapus állt vele szemben, de hibázott, mellé lôtt. Közben a vendégek sem tétlenkedtek, s miután a 80. percben óriási gólhelyzetet puskáztak el, két perccel késôbb Pantea közelrôl, teljesen megérdemelten kiegyenlített: 1-1. A 83. percben a házigazdák emberhátrányba kerültek, ugyanis Murar begyûjtötte a második sárga lapját, így a sípmester kiállította. A hajrában mindkét csapat támadott, s a hosszabbítások utolsó másodperceiben a zágoniak akár a 3 pontot is megszerezhették volna, ám az egyenlítô gól szerzôje elképesztô, kihagyhatatlannak tûnô helyzetbôl jócskán fölé emelt!

Mindent összevetve a hármas sípszót követôen elkönyvelt döntetlen igazságosnak minôsíthetô.

A két csapat összeállítása:

* Avântul: Pintea – Catarig , D. Razvan, Merdariu, Hrisca, Toncean, Bucin, Peres (46. Truta), Murar, Stoica R. (46. Stoica V.), Puscas (85. Gherghel).

* Zágon: Rusandu – Liutec (58. Stirbu), Csíki (86. Márkos), Pantea, Gazda (64. Barbasescu), Mihaes, Casineanu, Popa, Radutoiu, Postolica, Puscasu.

Játékvezetôk: Titii Andrei – Cirlea Gabriel (mindketten Nagyszeben), Duma Ioan (Medgyes).

Szabó Antal

About szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Check Also

A nyárádtőiek kihagyott gólhelyzetei megbosszulták magukat.

Harminchat év szünet után rendeztek újra 2. ligás mérkőzést Szászrégenben, azonban nem a helybeli Avântul, …