Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Lesz-e ragasztógyár Szászrégenben? Az OMS-szel tárgyalt a polgármester

Lesz-e ragasztógyár Szászrégenben? Az OMS-szel tárgyalt a polgármester

Maria Precup, Szászrégen polgármestere az Egészségügyi Világszervezet (OMS) képviselőivel, valamint nemzetközi környezetvédelmi szakértőkkel tárgyalt a városban létesítendő formaldehid-alapú ragasztógyár helyzete felől.
A városfő állítása szerint, az illetékesek megígérték, az üzem nem lesz káros hatással a lakosságra nézve. Hozzátette, elcsodálkozott azon, amiről a szakértők beszámoltak neki. Viszont tekintettel lesz a nép szavára, amikor a végső döntés megszületik.
„Országunkban, akárcsak Németországban, Franciaországban és Ausztriában, lakóházak mellett üzemelnek formaldehid-gyárak, és nem jelentenek semmilyen veszélyt.” – nyilatkozta Maria Precup, hivatkozva a szakemberek véleményére. A szakértőket azonban egy szászrégeni határozottan megcáfolta. Gheorghe Urchiş, PAL-gyár volt alkalmazottja ugyanis azt vallotta, három kollegája halt meg majdnem 50 éves korában, mivel a formaldehid, amellyel dolgoztak, megtámadta a vérben lévő vörösvérsejteket.

Maria Precup referendumot kíván szervezni azért, hogy a lakosok hivatalosan is kinyilváníthassák akaratukat a ragasztógyár létrehozása felől. Az üzem működési engedélyének a megadásáról pedig csak ezt követően döntenek.

A formaldehid-alapú ragasztógyár megnyitása ellen egyébként tegnap tüntettek a szászrégeniek. A megmozduláson közel 500-an vettek részt, holott a szervezők legalább 1500 személyre számítottak.

marosvasarhelyi.info

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére