Máris döntőbe juthat a HSC

A felvidéki MOL Liga-elődöntő legnagyobb kérdése, hogy kisöpri-e a hazaiakat a HSC Csíkszereda. Az erdélyiek 2-0-ra vezetnek, és zsinórban 11 gólt lőttek az Érsekújvárnak.

Nagyon furcsán alakult az elődöntő nem magyarországi ága, ahol a HSC pályaelőnnyel fogadta az Érsekújvárt. Az első mérkőzés 35. percében ugyanis már 3-1-re is vezetett a liga felvidéki újonca, amikor a csíkszeredai fiatalok, Becze, Tranca, Molnár Zsombor megfordították az állást, végül 5-3-ra győztek. A második mérkőzés azután sokkal simábban alakult, nagy kérdés, hogy az utazás fáradalmai, vagy az előző napi kudarc maradt benne a csapatban, esetleg egyszerűen minden összejött a HSC-nek, de azt a találkozót 7-0-ra nyerte a hazai csapat. Második alkalommal a légiós sor brillírozott, hiszen Hurtaj mesterhármast szerzett, míg Novak két asszisztot.

Azt már a párharc felvezetőjében megemlítettük, hogy a HSC harmadik sorára, melyet két fiatal erdélyi csatár, Becze és Tranca, Kmittel, a rutinos szlovák csatárral kiegészülve alkot, az utóbbi időben érdemes odafigyelni, hiszen roppant ponterősek. Kérdés, hogy mire lesznek képesek idegenben. Feltételezhetően más lesz a taktika szerdán, 2-0-s előnye birtokában a HSC valószínűleg az eddigieknél is komolyabb hangsúlyt helyez a feszes védekezésre, hiszen nem neki lesz sürgős a góllövés.

Ennek épp az ellenkezője igaz az Érsekújvárra, amely roppant nehéz helyzetbe került, hiszen innen már minden apró hiba a kiesést jelentheti számára. Ugyanakkor türelmesnek kell maradni, hiszen ha fejetlenül nekiesik a HSC-nek, annak hasonló következményei lehetnek, mint a második mérkőzésen. Talán ennek az egyensúlynak a megtalálása jelentheti a legnagyobb feladatot Robert Spisak számára. Nagy kérdés, hogy a jellemzően fiatal szlovák tehetségekből álló csapat, melynek jó része eddig legfeljebb utánpótlásszinten vett részt rájátszásban, mennyire lesz képes elviselni és megfelelően kezelni a fokozott stresszel járó helyzetet.

Az elődöntő már említett felvezetőjének címében Gál Sándor csíkszeredai edző véleményét idézve azt írtuk, hogy ennek a párharcnak nincs esélyese. Nos, a helyzet azóta alaposan megváltozott, a HSC egy győzelemre áll a továbbjutástól, kisebb csodára lesz az érsekújváriaknak szükségük a továbbjutáshoz (egészen pontosan két érsekújvári, majd a döntő meccsen egy csíkszeredai győzelemre). A HSC tavalyi, Miskolc elleni elődöntője azonban még túlságosan is friss emlék ahhoz, hogy tudjuk, a sportban általában, és a jégkorongban különösen, minden előfordulhat. Az idő előrehaladtával az esetleges hibákért egyre nagyobb árat kell fizetniük a csapatoknak. Esélyek tehát ide vagy oda, az izgalmak fokozódnak.

Robert Spisak (Érsekújvár): Nagyon sajnáljuk az első két meccsünket, főleg az elsőt, mivel számunkra nagyon jól alakult a mérkőzés első két harmada. Sajnos az utolsóban nem azt játszottuk, amit kellett volna. A playoffban minden megtörténhet, ezek a meccsek már másról szólnak, mint a bajnokság alapszakaszában. Nem a szépségre kell játszani, hanem a győzelemre. Ugyan az első két csatát elveszítettük, de a harcot nem adjuk fel, az utolsó percig küzdeni fogunk. Hazai közönségünk előtt szeretnénk bizonyítani, hogy nem véletlenül jutottunk be a playoffba. Két hazai két győzelemmel ki akarjuk harcolni az ötödik meccs jogát, ahol már bármi megtörténhet.

Gál Sándor (HSC Csíkszereda): A teljes kerettel tudtunk elutazni Érsekújvárra. Nincsenek sérültjeink. Komolyan készülünk a mérkőzésre, vagy a mérkőzésekre, bár szeretném, ha már az első összecsapáson el tudnánk dönteni a továbbjutás sorsát. A két győzelem önbizalmat adott a csapatnak, de nem szabad elrugaszkodnunk a valóságtól, hiszen az Érsekújvár egy nagyon jó képességű csapat.

About szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Check Also

A nyárádtőiek kihagyott gólhelyzetei megbosszulták magukat.

Harminchat év szünet után rendeztek újra 2. ligás mérkőzést Szászrégenben, azonban nem a helybeli Avântul, …