Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Közösségük érdekéért szaladnak vasárnap a szászrégeniek

Közösségük érdekéért szaladnak vasárnap a szászrégeniek

A Szászrégen Közösségi Alap fél-maratont szervez vasárnap, április 14-én, pénzalapok gyűjtése céljából. Az „I Love Szászrégen” elnevezésű akció egyedi, hiszen még nem volt példa hasonló kezdeményezésre a kisvárosban.
Nyolc csapat, bennük 7–10 szaladóval, változtatni szeretne az iskolák sorsán, ezért pályázatokat nyújtott be, és pénzt próbál gyűjteni azáltal, hogy leszaladja a fél-maratont, azaz 21 kilométert.
Ennek értelmében, a nyolc csapat vasárnap délelőtt 10 órakor Szászrégen központjában gyülekezik. Melléjük élsportolók is csatlakoznak, akik szintén szaladni fognak a közösség érdekéért, viszont más útvonalon: Szászrégen és a Bornemissza kastély közötti szakaszon. A megmozdulás lényege, minél többet szaladnak, annál több pénzt vonznak be a beruházásaik kivitelezésére.A fél-maratonra bárki benevezhet azáltal, hogy kiválasztja a projektet, amelyet támogatni szeretne a jelentkezési díj kifizetésével, továbbá toboroz magának egy szurkolótábort is, amelynek tagjai szintén azt a tervet karolnák fel. Ők 1, 2, 4, 6, 8, 10 vagy 21 kilométert szaladhatnak, egyénileg vagy stafétával, és minél többet sikerül nekik lefutni, annál több pénzt is gyűjtenek az általuk kiválasztott projekt számára.

A Szászrégeni Fél-Maraton a Marosvásárhelyen évente megszervezett Swimathon úszóversenyt vette alapul, ugyanis mindkettő célja, hogy pénzalapokat gyűjtsön bizonyos közérdekű beruházásokra.

marosvasarhelyi.info

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére