Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / Megjelent az Erdélyi Gyopár 2013/2. lapszáma

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2013/2. lapszáma

Tartalmából:

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület XXII. Vándortáborának túrái

EKE-osztályok hírei

Brassó – falak a város körül

A Máramarosi-havasok Natúrpark bemutatója

A Semsey-barlang

A nő dicsérete hegyen-völgyön

Színes gombavilág a szürke téli erdőben

A kovásznai Pokolsár

Ősi játékkészítés a természetben

Mennyi pénze van a halnak?

Gyógynövény-kalendárium: medvehagyma, kankalin és kutyabenge

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület természetjárásról, honismeretről és környezetvédelemről szóló kiadványát keresse az EKE helyi szervezeténél.

Ígéretes a XXII. EKE Vándortábor: a Csíkszépvízen július 29 – augusztus 4. között sorra kerülő nagy turistatalálkozó túrái kapnak helyet az Erdélyi Gyopár legfrissebb lapszámában. A szervező csíkszéki ekések kedveskednek a hegyekbe kívánkozóknak éppúgy, mint a honismeret iránt érdeklődőknek. Utóbbiak érdeklődését csigázhatja fel az Élő skanzen az Úz völgyében, valamint a Brassó – falak a város körül című cikkek is. A kéthavonta megjelenő folyóiratból ezúttal sem hiányzik a múltidézés, megemlékezik arról, hogy 400 éve választották fejedelemmé Bethlen Gábort, felidézi Hangay Oktávot, a turista- és síélet korai szervezőjét, kerek évfordulókról szól a Múlt és Jelen. Nők napja után, anyák napja előtt a hölgyek is előtérbe kerülnek A nő dicsérete hegyen-völgyön cím alatt, és négy kerek oldalon szólítják a meg a lapszerkesztők a fiatalságot, Tudod-e, hogy…-rovatot, EKE-napi fogalmazáspályázat-felhívást, valamint ősi játék készítésének lehetőségét kínálva. A Máramarosi-havasok Natúrparkban barangolhat, ki kezébe veszi e kiadványt, ugyanakkor választ kaphat arra a kérdésre is, hogy mennyi pénze van a halnak. A Semsey-barlang látványosságai, a kovásznai Pokolsár múltja, jelene került nyomtatásba, üstökösökről, a kicsi szomszédokról szól ezúttal a csillagászat-rovat, Macalik Ernő pedig felfedi, milyen gyógyhatásai vannak a tavaszi hírnököknek, a medvehagymának, a kankalinnak, a kutyabengének.

Aki még nem tervezte meg nyaralását, értékes ötleteket találhat hozzá az Erdélyi Gyopárban, de az is haszonnal forgathatja, aki egykori kirándulása helyszíneit szeretné felidézni.

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület kéthavonta megjelenő, természetjárás, honismeret, környezetvédelem témaköröket felölelő kiadványát keresse az EKE-osztályoknál!

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére