Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Nyomtatóval hamisítottak százasokat Szászrégenben

Nyomtatóval hamisítottak százasokat Szászrégenben

Két szászrégeni fiatalembert vettek őrizetbe a Maros megyei rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni marosvásárhelyi irodájának dolgozói, miután kiderült, hogy hétezer lej értékben hamisítottak százlejes címletű bankjegyeket. Egyikük ellen fennáll a csalás gyanúja is.

csalás gyanúja is.

hamisitok1_bA rendőrség által megtalált és lefoglalt laptop, nyomtató és scanner

Még március 28-án történt, hogy Szászrégenben egy 89 éves nő jelentkezett az egyik bank kirendeltségénél, hogy 6400 lejt letétbe helyezzen. Amikor az alkalmazottak észrevették, hogy mind a 64 darab százlejes bankjegynek ugyanaz a sorszáma, azonnal értesítették a rendőrséget. Az ügyben a rendőrség szervezett bűnözés elleni marosvásárhelyi irodájának szakemberei kezdték el a nyomozást, amelynek során egy érdekes, mindazonáltal kezdetleges pénzhamisítási ügyre derült fény.

A nagynéni pénzét „vette kölcsön”

Kiderült, hogy a károsult 24 éves unokaöccsének – aki ugyanabban a lakásban élt – tudomása volt arról, hogy a néni évek során gyűjtögette a pénzt (mint ilyen esetben lenni szokott) a temetésére, s már hétezer lejt sikerült összekuporgatnia. A fiatalembernek arról is tudomása volt, hogy a nagynéni hol tartja a spórolt pénzét, így aztán nem jelentett különösebb nehézséget neki, hogy a teljes, százlejes címletekből álló összeget hamisított százasokkal cserélje ki.

Aztán ő is kölcsön adta

Az így megszerzett pénzt egy 45 éves, szintén szászrégeni nőnek adta kölcsön néhány napra. Ám, hogy a nagynéni ne vegye észre a pénz eltűnését, a nő fiával megegyezett, hogy hamisítanak hetven darab százlejest, s azt az igazi összeg helyére teszik, amíg a kölcsönt visszaadja a hamisító társ anyja. Egy laptop és egy nyomtató segítségével el is készítettek hetven darab százlejes-másolatot.

Miután a kölcsönért folyamodó nő néhány nap múlva visszaadta a teljes összeget, az unokaöcs ahelyett, hogy visszacserélte volna a hamis pénzt, a nő fiával közösen elköltötte a teljes összeget. Így maradt a rejtekhelyen a hamisított pénz, amiből az idős nő március végén 64 darabot letétbe akart helyezni a bankba.

Házkutatás

A szervezett bűnözés elleni szolgálat marosvásárhelyi egysége pénteken két házkutatást tartott, amelyek során megtalálták a hamisításhoz használt laptopot, egy másoló-sokszorosító gépet, egy merevlemezt, valamint egy hamisított százlejest. A hiányzó öt hamisított százlejesről az unokaöcs azt mondta, hogy amikor tudomást szerzett a rendőrség nyomozásáról, megsemmisítette őket. A két fiatalembert őrizetbe vették, ellenük csalás és pénzhamisítás alapos gyanújával folytatnak bűnügyi vizsgálatot.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére