Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / Erdélybe érkezett Károly herceg

Erdélybe érkezett Károly herceg

Erdélybe látogatott csütörtökön Károly herceg, a brit trón örököse – közölte a Mediafax hírügynökség.

A híradás szerint Károly herceg csütörtökön a kora délutáni órákban érkezett különjárattal a marosvásárhelyi repülôtérre. Látogatásának elsô állomása ezúttal is a székelyföldi Miklósvár, ahol Kálnoky Tibor gróf látja vendégül kastélyában.

Pénteken a Maros megyei Erkedre várják, ahol az egykori mûvelôdési ház épületét tekinti meg. Amint az Erkedet is magába foglaló Héjjasfalva község polgármestere, Mihai Vasile Todoran a Mediafaxnak elmondta, az épületet a herceg egyik rokona vette bérbe és újította fel. Ebben kívánják berendezni a herceg által támogatott, erdélyi programokat lebonyolító alapítvány székházát.

A hírügynökség értesülései szerint Károly herceg felkeresi a Kovászna megyei Zalánpatakon és a Maros megyei Szászfehéregyházán vásárolt birtokait is. A herceg visszajáró vendég Erdélyben. Többször is lelkesen nyilatkozott az ember és a környezet sajátos erdélyi viszonyáról, amelyet szerinte Európa más tájain már alig lehet megtalálni. A brit királyi család erdélyi magyar gyökerekkel is rendelkezik. II. Erzsébet királynô ükanyja, Rhédey Klaudia a Erdôszentgyörgyön született 1812-ben, és az ottani Rhédey kastélyban nevelkedett.

Antalfi Imola  Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére