Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / Görgényüvegcsûrön egyre kevesebb a diák

Görgényüvegcsûrön egyre kevesebb a diák

A görgényüvegcsûri iskolában idén elôször kellett összevonni a magyar tagozatú osztályokat. A román osztályok korábban is így mûködtek, ôsztôl viszont a magyar elôkészítô és elsô osztályos kisdiákok, illetve a hetedikesek és a nyolcadikosok tanórái is egy helyen zajlanak – tudtuk meg Szász Teréz tanítónôtôl, aki a legkisebbekkel és az elsôsökkel, összesen tíz gyerekkel foglalkozik. Harmadik és negyedik osztályban 12-12 diák tanul, az ötödikesek tizennégyen, a hatodikosok tizenöten vannak – tájékoztatott a pedagógus, aki azt is elmondta, hogy sokan kitelepedtek a faluból, ennek következménye az apadó diáklétszám.

– Jó lenne, ha legalább az elszigeteltebb magyar településeken nem vennék ennyire szigorúan az osztályok mûködéséhez elôírt diáklétszámot – tette hozzá a tanítónô.

Kiss Tibortól, Görgényszentimre község alpolgármesterétôl megtudtuk, hogy az elmúlt években a helyi költségvetésbôl kicserélték az üvegcsûri iskola nyílászáróit, tetôzetét, központi fûtést szereltek, illetve mosdókat alakítottak ki a tanintézetben. A görgényüvegcsûri óvodában szintén új nyílászárókat és központi fûtést szereltek, az elkövetkezôkben az óvoda tetôzetét tenné rendbe az önkormányzat.

Nagy Székely Ildikó  – Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére