Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Heavy metal szakon indul felsőoktatási szakképzés egy nagy-britanniai főiskolán

Heavy metal szakon indul felsőoktatási szakképzés egy nagy-britanniai főiskolán

Heavy metal szakon indul felsőoktatási szakképzés szeptembertől egy nagy-britanniai főiskolán: a 2 éves képzés elvégzői a műfaj szakképzett szakértői lesznek.
A kétéves szakot a New College Nottingham indítja. A heavy metál hallgatói megismerik az elektromosgitár-alapú kemény fémzene csínját-bínját, jelentős alkotóit, előadóit, szerepét filmekben, videojátékokban, megtanulják, hogy miként komponáljanak és adjanak elő heavy metal dalokat. A második évben a követelmények között a turnézás is szerepel.
A kétéves képzés után a hallgatók, ha akarják, folytathatják tanulmányaikat zene szakon, és diplomát is szerezhetnek a Nottinghami Trent Egyetemtől, amely a heavy metál képzést is akkreditálta.
A heavy metal szakot nevetségesnek tartja a Harc a Valódi Oktatásért (Campaign for Real Education) nevű brit szervezet. „Túl sok diploma van, amelynek komolyságát a munkaerőpiac nem igazolja. Ilyen lesz ez a heavy metál is. Teljesen felesleges, hacsak annak nem, aki heavy metal sztár akar lenni. Neki viszont mi szüksége diplomára? Időpocsékolás az egész” – idézte a BBC Chris McGovernt, a szervezet elnökét.
(MTI)

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére