Navigáció: Kezdőlap / Sport / Szászrégeni Avântul – Fortuna Poiana Câmpina 1-1 (0-0)

Szászrégeni Avântul – Fortuna Poiana Câmpina 1-1 (0-0)

Igazságos döntetlen

A harmadik labdarúgóliga ötödik játéknapján a Szászrégeni Avântul a Fortuna gárdáját látta vendégül. Az elsô félidô túlnyomó része a kiegyensúlyozottság jegyében zajlott, mindkét csapat megosztotta a területi fölényt.

A találkozó elején a hazaiak többet kezdeményeztek, ám veszélyesek csupán a 8. percben voltak, amikor Ungur jobb oldali beadása veszélyesen ívelôdött Zegheru kapujára, ám Marin a kapu elôterébôl felszabadított. A csoport egyik jó képességû együttesének számító câmpinaiak a 11. percben kihagyták az elsô felvonás egyik legnagyobb gólszerzési lehetôségét: ekkor Munteanu hajszálpontos bal oldali beadása egyedül találta Beresoaiét, aki 8 méterrôl lôtt, ám Negru kapuvédô bravúros reflexszel hárított. Noha az Avântul elég tetszetôsen gurigázott, mindez nem eredményezett említésre méltó gólhelyzeteket. Ezzel szemben a vendégek elszántan és veszélyesen támadtak, néhány esetben keményen próbára téve a Dan Razvan vezette hazai védelmet. Az elsô félidô végéig a vendégek két alkalommal is megszerezhették volna a vezetést: az elsô helyzet a 29. percben adódott, amikor C. Gheorghe remek labdát kapott a büntetôterület jobb szélén, ám a középpályás kecsegtetô pozícióból jócskán fölé lôtt. Miután a 40. percben Damian jó szögbôl nem találta el a kaput, két perccel késôbb Minciuna pontos bal oldali szögletét követôen Marin közvetlen közelrôl, teljesen zavartalanul a felsô lécre „bólintott”. Hatalmas gólhelyzet volt! Az elsô játékrész képe alapján Enyedi Andrei tanítványai örülhettek a gól nélküli döntetlennek…

Az elsô félidôhöz hasonlóan a második negyvenöt percet is a házigazdák kezdték jobban, s az 50. percben vezetéshez jutottak: ekkor Cristian Macariét felvágták a büntetôterületen, s a jogosan megítélt tizenegyest Ungur magabiztosan a kapu bal alsó sarkába küldte: 1-0. Ezt követôen a találkozó nyílt és dinamikus lett. Mindkét csapat látványos, jó iramú és veszélyes támadásokat vezetett az ellenfél kapuja irányában. A vendégek nem adták fel a reményt az egyenlítésre, míg a túloldalon az Avântul a mérkôzés sorsának végleges eldöntéséért küzdött. A câmpinai gárda két ízben is közel állt az egyenlítéshez, ám Visan ígéretes pozícióból mellé lôtt (59.), majd alig 8 méterrôl kevéssel ugyan, de fölé emelte a játékszert (62.). A szászrégeniek oldalán szintén két óriási helyzetet jegyezhettünk: a 64. percben Truta mintegy 17 méterrôl küldött kemény lövése kevéssel szállt fölé, majd hat perccel késôbb Moldovan rúgása kissé megpattant egy vendégvédôn, irányt változtatott, ám a háló felé közeledô labdát Zegheru óriási bravúrral szögletre mentette. A vendégek elszánt és lendületes támadásai a 77. percben értek góllá: Beresoae 20 méteres, jól eltalált lövéssel bevette a régeniek kapuját: 1-1. A találkozó hajrája is tartogatott izgalmakat, hiszen a hosszabbítás perceiben mindkét együttes közel állt a három bajnoki pont begyûjtéséhez: a 90+2. percben Beresoae kecsegtetô szögbôl mellé gurított, majd a párharc utolsó percében Stoica Vili közeli lövését Zegheru a léc alól szögletre tornázta! Ezzel az egyébként jól ténykedô szatmárnémeti játékvezetô hármas sípszava szentesítette az 1-1-es döntetlent. Tekintettel a játékra, amelynek során mindkét együttes közel állt a gyôzelemhez, de a vereséghez is, az eredményjelzô által mutatott döntetlen igazságosnak könyvelhetô el.

A két csapat összetétele:

* Szászrégeni Avântul: Negru – Szotyori, D. Razvan, Merdariu, Ungur, Rozenfeld (70. Stoica V.), Truta, Luca, Macarie, Murar (63. Moldovan A.), Chiorean (46. Gergely).

* Fortuna Câmpina: Zegheru – Marin, Gheorghe A., Damian, Marcio Do Nascimento, Minciuna, Beresoae, Gheorghe C.(56. Taciuc), Craciun, Munteanu, Visan.

Játékvezetôk: Mazilu Florin – Glázer János, Neichi Sergiu (mindhárman Szatmárnémetibôl).

Szabó Antal-Loránd

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére