Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Vádemelés egy szászrégeni rendőraltiszt ellen

Vádemelés egy szászrégeni rendőraltiszt ellen

Az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság (DGA) Maros megyei egysége befejezte a kivizsgálást egy szászrégeni rendőraltiszt ügyében, az ügyiratot pedig átadta a megyei törvényszék mellett működő ügyészségnek vádemelési javaslattal. Az ügyészség a vádiratot továbbította a törvényszéknek.A vádiratban az szerepel, hogy a gépjárművezetői jogosítványokat kibocsátó és gépjármű-bejegyzési szolgálat (SRPCIV) keretében dolgozó M. M. L. rendőraltiszt egy sor olyan bűncselekményt követett el, amelyek a gépjárműbejegyzésekkel kapcsolatosak.

A vádirat szerint az altiszt sorozatosan bűncselekményeket követett el. Csúszópénzt fogadott el, adót csalt, ugyanakkor hivatali visszaélés és hamisítás is szerepel a bűnlajstromán. Vele együtt vádat emeltek egy civil személy, C. D. D. ellen is, akit hamis nyilatkozattétellel vádolnak.

Az ügyben eljáró ügyész megállapítása szerint M. M. L. csúszópénzt fogadott el, hogy forgalomba írjanak egy haszonjárművet C. D. D. nevére, noha tudomása volt arról, hogy a jármű tulajdonosa hamisított iratokat használt fel a bejegyzéshez. Az ügyész szerint a vádlott gépkocsik behozatalával, forgalmazásával is anyagi hasznot szerzett anélkül, hogy ezt a tevékenységét feltüntette volna az adóbevallási ívén és vagyonnyilatkozatában.

A korrupcióellenes megyei igazgatóság nyomozói a vizsgálat során házkutatást tartottak M. M. L. vádlott lakásán, a szászrégeni és marosvásárhelyi gépjármű-bejegyzési irodáknál.

Bakó Zoltán székelyhon.ro

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére