Navigáció: Kezdőlap / Sport / Az elsô vereség hazai környezetben

Az elsô vereség hazai környezetben

Szászrégeni Avântul – Chindia Târgoviste 0- 1 (0-0)

Elszenvedte elsô vereségét hazai környezetben a harmadik liga hétközi fordulójában a szászrégeni Lendület. Az eddig eltelt hat játéknapon Enyedi Andrei tanítványai mindössze egyetlen alkalommal érezhették a kudarc keserû ízét…

A hetedik fordulóban az Avântul eddigi leggyengébb hazai teljesítményét követôen egygólos vereséget könyvelhettek el a régeniek, a román labdarúgásban eléggé nagy hagyományokkal rendelkezô târgovistei Chindia ellenében. A találkozó elsô felvonása eléggé gyatra színvonalú volt, így nagyon kevés volt a látnivaló. A szászrégeniek kiábrándítóan halvány teljesítménnyel rukkoltak elô. Támadásaik zöme nélkülözte az elképzelést, kínkeserves játékot produkáltak, amelybôl teljességgel hiányzott az erô. Régeni szemszögbôl talán az egyetlen, ami elfogadható, az adogatójáték volt, amely olykor kifogástalanul ment.

Az elsô kapujelenetet a mérkôzés 13. percében jegyeztük, amikor Cherchez mintegy 9 méterrôl zavartalanul fejelhetett, ám Negru résen volt, és szögletre mentett. A 20. percben a házigazdák Murar révén távoli lövéssel próbálkoztak, ám a kísérlet erôtlenre sikeredett, így Popescu könnyedén elcsípte a pöttyöst. A párharc nem eredményezett túl sok említésre méltó mozzanatot, a játék leginkább a két büntetôterület között zajlott, ennélfogva esetleg a labda fáradhatott el, a futballisták a legkevésbé sem… A vendégek játéka mindazonáltal elfogadható volt, ennek eredményeként Silviu Dumitrescu elismert edzô tanítványai két ízben is közel álltak a vezetô gól megszerzéséhez. Elôbb a nagyon aktív és veszélyes Cherchez gyengén találta el a labdát (31.), majd négy perccel késôbb Anton jobb oldali beadása-lövése a kapufával „találkozott”. Mindeközben a házigazdák nem dolgoztak ki egyetlen veszélyes gólhelyzetet sem! Az egyetlen említésre méltó szituáció Moldovan távoli lövése volt, amely azonban erôtlenre sikeredett (41.).

A második játékrészben valamivel jobb futballban volt része az elenyészô számú közönségnek… Az 52. percben Cherchez ismételten veszélyeztetett Negru kapujánál, ám erôs lövése kevéssel ugyan, de fölé szállt. Négy perccel késôbb Dan Razvan 22 méteres szabadrúgása célt tévesztett. Ezt követôen a találkozót a târgovistei gárda irányította. A Dâmbovita megyei együttes magabiztosan uralta a mezônyt, és szinte a meccs végéig folyamatosan óriási nyomást gyakorolt Negru kapujára. Mindez három nagy gólhelyzetben nyilvánult meg, ám elôbb Buca (64.), majd Vaduva (a 69., valamint a 73. percben) volt képtelen a góllövésre. Ez alatt az idô alatt a nagyon gyengén futballozó házigazdák oldalán csupán Bucin szabadrúgását említhetjük, amely jócskán elkerülte Popescu kapuját (88.). S amikor már úgy tûnt, hogy a párharc gól nélküli döntetlennel ér véget, a 89. percben a vendégek megszerezték a három pontot érô találatot: kihasználva Truta megingását Pîrvu közelrôl a kapus mellett a hálóba továbbított: 0-1.

A Chindia gyôzelme teljesen megérdemeltnek minôsíthetô! A régeniek halvány, egyetlen nagy gólhelyzet nélküli teljesítményét szemlélve a 0-0-lás döntetlen hatalmas ajándék lett volna! Szász-régenben egy gólerôs csatárra lenne szükség…

A két csapat összetétele:

* Szászrégeni Avântul: Negru – Szotyori, Dan R., Merdariu, Truta, Rozenfeld, Luca P., Macarie (75. Bucin), Moldovan, Murar (66. Saim), Gergely (46. Chiorean).

* Chindia Târgoviste: Popescu – Patru, Ispas (58. Marin), Dinu, Honciu, Anton (63. Pîrvu), Vaduva, Cherchez, Buca, Ghita, Vatavu.

Játékvezetôk: Brasovean Cris-tian – Todea Anghel, Iacobita Gabriela (mindhárman Kolozsvárról).

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére