Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / “A szeretet az, ami Karácsonykor a szobában van. Ha egy pillanatra abbahagyod az ajándékok kicsomagolását, akkor lehet meghallani.”

“A szeretet az, ami Karácsonykor a szobában van. Ha egy pillanatra abbahagyod az ajándékok kicsomagolását, akkor lehet meghallani.”

Minden év vége fele, a Karácsony és az Új Év közeledtével  az emberek megpróbálnak  visszatekinteni  az elmúlt évre, és összegezni a tavalyi évben kitűzött tervek sikereit vagy kudarcait.  Általában a kudarcokon hamar átsiklunk, ez a természetes, és  a sikereket helyezzük középpontba. Ebben a rohanó világban sok olyan dolgot elfelejtünk amit apáink,  nagyapáink , elődeink  a mindennapjainkban használtak. Ez az Öröm szerzés.  Nem az a „Nagy Öröm” amikor az  óriási méregdrága ajándékot kibontva,   mosolygunk a Karácsonyfa alatt a család többi részének, és a lelkünkben nem érzünk semmit, hanem az amikor a kicsi ajándék, olyan Örömöt szerez , hogy mély lélegzettel megdobbantja a lelkünket és a mosoly a családtagok fele bentről jön.  Ez az igazi. Ne arról szóljon a Karácsony hogy közben a pénztárcánkat folyamatosan  egyik kézből a másikba tesszük és számolunk, hogy elég lesz neki vagy nem.  Nem akarok itt példákat adni, de mindenki kérdezze meg a nagyszüleit, hogy az Ők gyerekkorukban milyen volt a Karácsony és hasonlítsa össze a jelenlegivel.  Biztos vagyok benne hogy sok emberben mély nyomot hagy ez a  visszaemlékezés. Mert ezzel tudjunk csak a hagyományainkat tovább adni a gyerekeinknek ha egyáltalán azt akarjuk, hogy ez a régi hagyomány megmaradjon.  Ezúton is Kívánok minden egyes olvasónak Örömteljes Családias Karácsonyt és Boldog   2014-es Újesztendőt, és azoktól akiket az év folyamán esetleg megsértettem valamilyen hozzászólással itt vagy más honlapon, bocsánatot kérek. Nem szándákosak ezek a hozzászólásaim, engem is érnek ilyenek, csak sajnos én az egyenes őszinte beszéd híve vagyok.

Egyed Andy

 

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére