Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Honosítási iroda nyílt Szászrégenben

Honosítási iroda nyílt Szászrégenben

Honosítási iroda, valamint EMNP-székhely nyílt Szászrégenben, a Petru Maior utca 32. szám alatt december 7-én, szombaton. Az eseményen részt vett az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Tőkés László európai parlamenti képviselő is.

A honosítás a Maros-menti városban is akkor kezdődött, amikor máshol, az iroda azonban eddig a DIO-házban működött. December 7-én viszont felavatták az új helyiséget, amely egyben az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt szászrégeni székhelye is. „Nem véletlen, hogy az advent, vagyis a várakozás időszakában avattuk fel az új irodát, ugyanis régóta vártunk arra, hogy magyar öntudatunkat erősítő, jövendőnket segítő központot hozhassunk létre, ahonnan a hit és a szeretet útján együtt indíthassuk el gyerekeinket, és ez most megvalósult” – fogalmazott a Néppárt szászrégeni szervezetének elnöke, Varga Loránd. „Ezekben az irodákban mindenki saját kezével írja a történelmet” – tette hozzá a Néppárt Maros megyei szervezetének elnöke, Portik Vilmos.

Az eseményen részt vett az EMNT elnöke, Tőkés László európai parlamenti képviselő is. „Sokszor szárnyaszegettek, reményvesztettek vagyunk, de hinnünk kell a változásban. Az egyszeri erdélyi magyar gyakran érezhette, hogy sem a román, sem a magyar hazának nem kell, mint ahogy történt 2004. december 5-én, ezért fontosak ezek az események, amikor együtt tud ünnepelni a magyarság. Közös érdek, hogy a nemzetben össze tudjunk fogni, ezért legyen ez a befogadás napja, s ez a hajlék a befogadás hajléka, ahol ne hivatalnokok fogadják az embereket, hanem testvérek a testvéreket” – fogalmazott.

A szászrégeni irodában Bozsoki Ágnes fogadja a magyar állampolgárságért folyamodókat, hétfőn, szerdán, csütörtökön és pénteken 9 és 14 óra között, kedden pedig 14 és 19 óra között.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére