Navigáció: Kezdőlap / Sport / Szászrégeni sportgála: elismerés a legjobbaknak

Szászrégeni sportgála: elismerés a legjobbaknak

Sportgálát rendezett szombaton délután Szászrégenben, az Eugen Nicoara Mûvelôdési Házban a helyi Tömegsport Egyesület, az önkormányzattal és a Maros Megyei Sportigazgatósággal közösen.

Mint Szabó Antal Loránd, a szervezôbizottság egyik tagja a sportgála elôtt tájékoztatott, a szászrégeni sportgálát ötödik alkalommal tartották meg. Az elsô ilyen jellegû rendezvényre 2009. január 7-én került sor, s ezzel szeretnék a szervezôk kifejezni hálájukat és elismerésüket a sportolóknak egész éves munkájukért és eredményességükért.

A rendezvényt Precup Maria polgármester díszbeszéde nyitotta, amit a Szászrégeni Hegedûk Tánca SK táncosainak elôadása követett, majd a sportolók, klubcsapatok bemutatására került sor.

A szervezôk öt kategóriában díjazták a sportolókat: csapatok, szászrégeni sportnagykövetek (szászrégeni illetôségûek, de más sportkluboknál tevékenykednek), sportszemélyiségek, post mortem és kiemelt sportolók kategóriájában.

Az utolsó esetében külön említették a veterán, a felnôtt, ifjúsági és gyerekkategóriába tartozó sportolókat.

A csapatok kategóriájában díjazták a Szászrégeni Hegedûk Táncát, a Master Karate Do SK-t, az FCM Viitorult (nôi labdarúgás) és az Alexandru Ceusianu ISK-t (leány kosárlabda).

A sportnagykövetek kategóriájában érdemoklevéllel és kupával tüntették ki a Doczi Vasile és Marius birkózó testvérpárt, akik az Egyesült Államokban váltak ismertté, Gliga Mirona sporttáncost, edzôt, aki öt sporttánc- világbajnokságon szerepelt és szerzett érmet, Mera Ioan labdarúgót, az 1. ligás Sageata Navodari játékosát, Uta Rares kosárlabdázót, aki a Szászrégeni ISK színeiben tûnt fel és jelenleg a spanyolországi Malaga játékosa, továbbá a kisfülpösi születésû Florea Paula Adela tornászt, aki a Dévai CNS Cetate színeiben szerepel, Pop Emil Pavel világbajnok kick-boxost, Anton Teodor sakkozót (Medicina SK Temesvár), Sasebes Alexandra kosárlabdázót (Elba SK Temesvár), Gabor Raul labdarúgót (Dinamo Bukarest), Bacos Antonia és Coloca Paul sporttáncosokat (Dans Art Marosvásárhely), Asztalos Stefan sportfôszerkesztôt (Transilvania TV), Luca Anamaria asztaliteniszezôt (CSU Marosvásárhely) és Schuler Cristian sporttanárt (a montreali Román-Amerikai Futballakadémia igazgatója).

A sportszemélyiségek csoportjában díjazták Bândila Claudiu és Moldovan Razvan sporttanárt, Vass János sporttanárt, kosárlabdaedzôt, Pacurar Romulus Alin veterán birkózót, aki a Szászrégeni ISK minden idôk legjobb sportolója, Boga Adrian karatéedzôt, Kántor Imre asztalitenisz-edzôt, Cif Adrian Aurelt, a Szászrégeni Forestierul SK elnökét, Enyedi Adriant, az Avântul labdarúgóklub edzôjét, Vasile Costant, a FCM Viitorul edzôjét, Gyôri Tibor kerékpárost, Borbély Zsolt tehetségkutatót, Toncean Gabrielt, a Román Testépítô és Fitneszszövetség elnökét, Peres Miklóst, a Szászrégeni ISK birkózóedzôjét, Marginean Ovidiut, a 4. ligás Marosoroszfalu labdarúgóedzôjét, Covrig Grigore sporttanárt, Moldovan Dan sporttanárt, Curticapean Noémi sportriportert (Gliga TV), Zilieru Ghita riportert (Dar TV), Inta Adina fitneszedzôt, Ambrus Ioan sportasszisztenst, Bendorfean Traian volt labdarúgót, Bozoki Zoltán sporttanárt és Maior Emil veterán sportolót, volt labdarúgó- játékvezetôt.

A post mortem kategóriában megemlítették többek közt Maior Liviut, a Szászrégeni Vointa volt elnökét, Andreica Ioant, a Szászrégeni Spicul volt elnökét, Kocsis Ferencet, a Szászrégeni Com Sport hajdani elnökét, Vaida Ioant, a Szászrégeni Avântul egykori elnökét, továbbá Butiurca Ioan sporttanárt, Maiogan Gheorghe labdarúgóedzôt, Fogarassi László sportfotóst, Budai Sándor céllövôt, Covaci Mircea sportorvost, Farcas Iuliu jégkorongozót, Egyed András sporttanárt, Bartha József és Nagy András labdarúgókat is.

A kiemelt sportolók kategóriájában a veterán sportolók között színpadra lépett Gergely Mihály atléta és Ormenisan Ioan teniszezô, míg a felnôtt kategóriában a díjazottak közt volt Stoica Vilmos labdarúgó, Dogaru Florin testépítô, Marian Florian asztaliteniszezô, Forgaci Horatiu testépítô, Boga Adriana karatézó, Szabó Sándor jiu-jitsus és Cojoc Rares sporttáncos is.

Az ifjúsági korcsoportban Pop Cristina labdarúgó, Vultur Florina és Pop Alina kosárlabdázók, Moldovan Andrei labdarúgó, Suteu Casandra szabadfogású birkózó, Fülöp András labdarúgó, Suciu Andrea sporttáncos, míg a gyermek kategóriában Boga Delia karatézó, Muresan Tudor sporttáncos, Pop Sergiu szabadfogású birkózó, Cif Silvia Brianna karatézó, Merdar Irina karatézó és Ognean Mihnea Ionut sakkozó került a díjazottak közé.

Az elôadás rövid kulturális mûsorral zárult, ahol fiatal szászrégeni tehetségek népdalokat, majd könnyûzeneszámokat adtak elô, menet közben pedig a szászrégeni Budai István fényképész (aki a rendezvény egyik szervezôje volt, és a zenei aláfestést is biztosította) kiállítását is megtekintették a rendezvény résztvevôi.

C.A.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére