Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / Megjelent az Erdélyi Gyopár 2014/3. lapszáma

Megjelent az Erdélyi Gyopár 2014/3. lapszáma

Tartalmából:

– Erőss Zsolt Teljesítménytúra 325 résztvevővel
– Kiss Péter Emléktúra
– Túraajánlók a Vándortáborra
– Híd és cukor Botfaluban
– A lóvészi Karakó völgyhíd története
– Virágok hava Macalik Ernőtől
– A gyapjas tintagomba bemutatása
– A Vaskapu Natúrpark keleti része
– Szejkefürdő: Szejke borvíz, Főkút vagy Sarolta-forrás
– „Napozzunk” egyet!

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület természetjárásról, honismeretről és környezetvédelemről szóló kiadványát keresse az EKE helyi szervezeténél.

A szívünkre húzzunk bakancsot! – áll elő javaslatával Dezső László, az Erdélyi Kárpát-Egyesület elnöke a friss Erdélyi Gyopár vezércikkében. E lapszám a teljesítmény- és emléktúrák sorozatáról nyújt tudósítást, a hagyományos Jókai mellett első alkalommal szerveztek emléktúrát Kiss Péternek, illetve sor került az Erőss Zsolt Teljesítménytúrára is.

Az EKE berkeiben zajló események is helyet kapnak a folyóiratban, így a küldöttgyűlésről készült összeállítás és az EKE-osztályok tevékenységi beszámolói, de folytatjuk a vándortábori túraleírásokat is. Az olvasók kérésére újra található túraajánló a kiadványban. Június és július túralehetőségeit összegezték a szerkesztők, és kínálják olvasásra, ezzel is segítve, hogy az EKE-osztályok tagjai egymás rendezvényeiről tudjanak, azokon részt vehessenek.

Jelentős teret kap a honismeret is, Híd és cukor Botfaluban címen olvashatjuk dr. Kovács Lehel István írását, Zsigmond Enikő pedig a lóvészi Karakó völgyhíd történetét ismerteti.

Múltba tekint, híres elődök előtt hajt fejet az Erdélyi Gyopár idei harmadik lapszáma, de teret hagy a közkedvelt rovatoknak is: a GPS-ismertetőnek, a csillagászatnak, a vízi világnak, a gyógynövény-ismertetőnek. Nem hiányzik belőle a gyógyvizek kalauza, az erődbarlangok-sorozat is újabb részhez érkezett, Bartók Attila pedig a Vaskapu Natúrpark keleti részébe kalauzol.

Külön említést érdemel, hogy ebben a lapszámban olvashatják a rajzpályázat díjazottjainak névsorát, hamarosan pedig a legjobb fogalmazásokat beküldők kilétére is fény derül.

Az Erdélyi Kárpát-Egyesület kéthavonta megjelenő, természetjárás, honismeret, környezetvédelem témaköröket felölelő kiadványát keresse az EKE-osztályoknál!

Rendelés, bővebb információk és teljes lapszámok a www.erdelyigyopar.ro honlapon.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére