Navigáció: Kezdőlap / Szórakozás / Cseresznyevásárt tartanak Marosvécsen

Cseresznyevásárt tartanak Marosvécsen

Mint immár egy fél évszázada minden évben, idén is július első hétvégéjén tartják meg a hagyományos marosvécsi cseresznyevásárt.

A szakemberek előrejelzései szerint most cseresznye is lesz a vásárban (a korábbi években csak nagyon keveset tudtak hozni), ugyanis a megye minden részén, de főként a szászrégeni övezetben jó termés volt ebből a gyümölcsből.

Az idén is itt lesz a magyarországi testvértelepülés, Diósd félszáz személyt számláló küldöttsége.
Az ünnepélyes megnyitót a helyi művelődési otthonban tartják július 4-én, pénteken este 9 órától a két település polgármestereinek köszöntőivel, szombaton délelőtt 9 órától a helyi sportpályán vetélkedőkre, sportbemutatókra kerül sor, közben pedig félezer adag gulyás és pörkölt készül a pálya mellett felállított lacikonyhákban. Este Tamás Gábor, Sláger Tibó és Gyuri Pascu koncerteken vehetnek részt a vendégek, helybéliek és a környékről érkező érdeklődők.

A vasárnap délelőtt 10 órától tartott református istentisztelet után kezdődik a tulajdonképpeni vásár. A vásártér megtelik cseresznyeárusokkal, de lesznek népművészeti, kézműipari termékeket, emléktárgyakat árusító sátrak, s a vásár közben lépnek színpadra a helyi, valamint a Disznajóról, Idecspatakról, Erdőidecsről, Felsőrépáról, valamint a magyarországi Diósdról érkezett néptáncegyüttesek.

Bakó Zoltán – székelyhon.ro –

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére