Navigáció: Kezdőlap / Sport / Halvány szászrégeni teljesítmény a hazai bemutatkozó mérkôzésen

Halvány szászrégeni teljesítmény a hazai bemutatkozó mérkôzésen

Noha az elmúlt bajnoki idény siralmasra sikeredett, olyannyira, hogy júniusban búcsút kellett mondania a harmadosztálytól, az új pontvadászat rajtjánál az Avântul a sportági szövetség határtalan nagylelkûségének köszönhetôen mégis a 3. ligában folytathatja… Tavalyhoz képest változás, hogy a bajnokság csoportjainak száma eggyel csökkent, a szászrégeniek pedig átkerültek az erdélyi csapatokat felvonultató mezônybe. Játékoskeretük az elmúlt évadhoz képest nem változott számottevôen, a klub elöljárói ismételten bizalmat szavaztak a fiatal focistáknak. A helyi tehetségek mellett a hegedûk városába érkezett néhány marosvásárhelyi 19-20 éves labdarúgó is feltûnt a keretben.

Bár gyönyörû idôben rendezték a találkozót, mégis alig több mint százan voltak kíváncsiak az Enyedi Andrei által irányított fiatal gárda bemutatkozó mérkôzésére. Külön érdekesség, hogy Szászrégen futballtörténetében elôször vezette a csapat meccsét nôi játékvezetôi hármas. Noha az összecsapás nem okozott különösebb gondot a bíráskodás szempontjából, Teodora Albon kolozsvári nemzetközi játékvezetônek mégis sikerült közben félre-félrefújnia. A találkozó gyenge színvonalúra sikeredett, az elsô játékrészben a csapatok kiskanállal adagolták a focit. A labdát leginkább a két tizenhatos között gyötörték, a kapukat ritkán veszélyeztették. Az összecsapást fôképp a vendégek irányították, de támadásaik, a régeni gárda szerencséjére, az Avântul büntetôterületének környékén elakadtak. Az elsô veszélyes kapujelenetet a 17. percben jegyezhettük, amikor Puscas erôs lövést küldött Craciun kapujára, ám a hazaiak hálóôre remek mozdulattal hárított szögletre. Noha addig nem dolgoztak ki egyetlen említésre méltó gólhelyzetet sem, a 27. percben a régeniek megszerezték a vezetést: Truta jó ütemû bal oldali beadásából a kaputerület vonalán egyedül álló Traoré szépségdíjas lövéssel saját kapujába lôtt: 1-0. Ritkán látni manapság ehhez fogható öngólt, amelynek enyhe rosszindulattal azt a címet is adhatnánk, hogy Traoré és a pókháló… Komolyra fordítva a szót, az öngólt vétô vendégjátékos ettôl eltekintve a találkozó folyamán csapata védôfalában elismerésre méltó teljesítményt nyújtott. A félidô végéig az Avântul Truta révén veszélyeztetett még, ám a csapatkapitány lövése elôbb fölé szállt (37. perc), majd kevéssel kerülte el Burdun kapuját (44.).

A második felvonás sem eredményezett túl látványos játékot, ám az elsô félidôhöz képest mégiscsak valamivel nagyobb volt a kapujelenetek száma. Az 53. percben a szászrégeniek is gólhelyzetbe kerültek: egy jobb oldali passzt követôen Gergely kecsegtetô helyzetben találta magát, ám mintegy 10 méterrôl jócskán fölé emelt. Tette ezt annak dacára, hogy senkitôl sem zavartatva próbálkozhatott. A hazaiak a 67. percben ismét veszélybe sodorták a vendégkaput, ám Ungur 25 méteres szabadrúgását Burdun körülményesen hárította. A találkozó utolsó húsz percében a máramarosszigetiek egyre határozottabban támadtak, s ennek eredményeként két-három távoli lövéssel komolyan próbára tették Craciunt, ám a házigazdák fiatal portása verhetetlennek bizonyult. Amikor már úgy tûnt, hogy a régeniek nyögvenyelôsen ugyan, de begyûjtik a három bajnoki pontot, a 87. percben a vendégek kiegyenlítettek: Taciuc hosszan elôre ívelt labdáját a hazaiak védôsora érthetetlen módon nem szabadította fel, a labda Puscashoz került, aki a kissé elhamarkodottan kimozduló Craciun mellett mintegy 17 méterrôl a hálóba továbbított: 1-1. A hármas sípszó elhangzásáig a mérkôzés eredménye már nem változott.

Az Avântul teljesítménye halvány volt, s bár két forduló után korántsem vonhatunk le messzemenô következtetéseket, a látottak alapján félô, hogy a szászrégeniek számára az új labdarúgóidényben sem terem túl sok babér.

Szabó Antal-Lóránd

Jegyzôkönyv
Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 2. forduló: Szászrégeni Avântul – Máramarosszigeti CSM 1-1 (1-0)

Szászrégen, Avântul-stadion, 100 nézô. Vezette: Teodora Albon (Kolozsvár) – Petruta Iugulescu (Târgoviste), Andra Hiticas ( Kolozsvár).

Gólszerzôk: Traoré (27. – öngól), illetve Puscas (87.).

Szászrégeni Avântul: Craciun – Inta, Szotyori, Dan R., Merdariu, Ungur, Luca (53. Dézsi), Truta, Moldovan A. (88. Hrisca), Gergely (73. Lastun), Tüzes L. (76. Stoica V.).

Máramarosszigeti CSM: Burdun – Novoszelinski A., Matei, Traoré, Eugean, Perta (84. Bucur), Murar, Bais, Taciuc, Novoszelinski R. (60. Roatis), Puscas.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére