Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / Magyar nemzetisége miatt rugdosta a Kolozs megyei ortodox pap a 19 éves fiút

Magyar nemzetisége miatt rugdosta a Kolozs megyei ortodox pap a 19 éves fiút

Megvert vasárnap este egy 19 éves fiatalembert a bálványosváraljai (Kolozs megye) ortodox pópa, csak azért, mert magyar – írja a stiridecluj.ro.

Az incidens este 11 körül történt, amikor a fiú hazafele tartott egy helyi kocsmából. Út közben szembetalálkozott a pópával, aki egy keresztelőről támolygott ki ittas állapotban, és a „Noi suntem români” (Mi románok vagyunk) című hazafias dalt énekelte.

Amikor a pópa meglátta és felismerte a fiatalembert, azonnal rátámadt, ököllel ütlegelte, rugdosta, közben pedig azt kiabálta, azért teszi ezt, mert áldozata „nem román és nem elég hazafi” – számolt be a fiú a portálnak. A szerencséje az volt, hogy az úton megjelent egy mentő és egy rendőrautó, amelyek egy helyszínelésen voltak a közelben.

A rendőrök megálltak, szétválasztották őket, ám a pópa annyira ki volt kelve magából, hogy le is kellett bilincselni. A tettes nem ismerte el, hogy bántalmazta a fiatalembert, csak azt, hogy többet ivott a kelleténél. Amikor a rendőrök az autójukba akarták tuszkolni, „feketemisével” fenyegette őket.

A fiatalembert a dési sürgősségre szállították, a pópa ellen pedig bűnvádi vizsgálatot indított a rendőrség.
forrás: maszol.ro

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére