Navigáció: Kezdőlap / Sport / Remekül sikerült gyermek- és ifjúsági torna Szászrégenben

Remekül sikerült gyermek- és ifjúsági torna Szászrégenben

Az ifjúsági és gyermek korosztályban is megrendezték a Gheorghe Maiogan-emlékkupáért kiírt labdarúgótornát Szászrégenben. A helybeli Iskolás Sportklub és a 3. ligás Avântul közremûködött a szervezésben, a kezdeményezést a város polgármesteri hivatala segítette. A rendezvény mozgatórugójának ezúttal is az ISK vezetô tanára, Budai Barna Loránd bizonyult.

A közismert, elismert és közkedvelt szászrégeni utánpótlásedzô emlékének szentelt tornát negyedik alkalommal hirdették meg. Hatvanöt csapat jelentkezett, két hét leforgása alatt így nem kevesebb, mint tíz (gyerek, serdülô és ifjúsági) korosztályban rendeztek mérkôzéseket a helyi Metalul- és Avântul-pályán.

A 2002-es korcsoportban tíz csapat nevezett be, ezeket a szervezôk két csoportba sorolták:

* A csoport: Szászrégeni ISK 1, Marosvásárhelyi ASA, Radnót SK, Marosvásárhelyi Speranta, FK Csíkszereda;

* B csoport: Görgényszentimrei Atletic, Marosvásárhelyi Sportlíceum, Székelyudvarhelyi FC, Szászrégeni ISK 2, Marosszentgyörgyi Kinder.

A húsz, zömében kiegyensúlyozott párharcot követôen a legjobbak a mindent eldöntô kieséses szakaszban küzdhettek a dobogós helyezésekért. A kisdöntôben székelyföldi rangadóra került sor, a Székelyudvarhelyi FC 2-0-ra legyôzte az FK Csíkszeredát. A tornát a házigazda ISK 1 nyerte, miután a döntôben 1-0-s sikert aratott a Marosszentgyörgyi Kinder ellen.

Az ilyen jellegû tornákon immár hagyománnyá vált az egyéni díjak átadása. A legjobb kapusnak járó címet Albert Hunornak (Székelyudvarhely) ítélték, a legkiemelkedôbb labdarúgó Casiadi Soma (FK Csíkszereda) lett, a gólkirályi címet Toni Suciu (Szászrégeni ISK 1) érdemelte ki, négy találattal.

A 2004-es korosztályban kilenc együttes vett részt, a következô csoportbeosztás szerint játszottak:

* A csoport: Szászrégeni Best Kids, Maros-szentgyörgyi Kinder 1, Besztercei Sporting, Székelyudvarhelyi FC;

* B csoport: Marosszentgyörgyi Kinder 2, Gör-gényszentimrei Atletic, Besztercei Arsenal, Marosvásárhelyi Speranta, FK Csíkszereda.

A döntôben: Marosszentgyörgyi Kinder 1 – Székelyudvarhelyi FC 0-1, a kisdöntôben: FK Csíkszereda – Besztercei Arsenal 2-1. Az 5-6. helyért: Besztercei Sporting – Görgényszentimrei Atletic 2-1. Különdíjak: a legjobb kapuvédô Moldovan Mario (Marosszentgyörgyi Kinder 1) lett, a legjobb focistának járó díjat Bíró Tamás (Székelyudvarhelyi FC) vehette át, a gólkirályi címet Bontás Kristóf (FK Csíkszereda) érdemelte ki. A mérkôzéseket Kozma István, Tatar Ovidiu, Csuka Horatiu, Sofron Paul és Bíró Norbert vezették.

A 2003-as korcsoportban hat csapat volt érdekelt: a Debreceni Olasz Focisuli, a Szászrégeni Avântul, a Marosvásárhelyi ASA, a Marosvásárhelyi Speranta, a Besztercei Gloria, a Marosszentgyörgyi Kinder. A körmérkôzéses turné néhány eredménye: Olasz Focisuli – Speranta 4-0, Beszterce – ASA 4-0, Olasz Focisuli – Kinder 1-0, Speranta – Avântul 0-5, Kinder – Beszterce 1-1. A rangsor: 1. Beszterce 13 pont, 2. Olasz Focisuli 12, 3. Kinder 10, 4. ASA 4, 5. Avântul 3, 6. Speranta 1.

Egyéni díjak: a legjobb kapus: Nicusan Tudor (ASA), a legjobb játékos: Sulici Razvan (Beszterce), gólkirály: Zahuczky Botond (Olasz Focisuli) 6 találattal.

A 2006-os korcsoportban kilenc csapat nevezett be:

* A csoport: Szászrégeni Sporting, Görgény- szentimrei Atletic, FK Csíkszereda, Maros-szentgyörgyi Kinder 2, Székelyudvarhelyi FC;

* B csoport: Szászrégeni Best Kids, Szászrégeni Avântul, Székelyudvarhelyi ISK, Maros-szentgyörgyi Kinder 1.

A tizenhat csoportmérkôzés után a helyosztó összecsapások következtek, az elôdöntôben a következô eredmények születtek: Kinder 2 – Székelyudvarhelyi ISK 2-1, Kinder 1 – Sporting 7-0. A torna gyôztese tehát a Kinder házidöntôjérôl került ki: az eléggé kiegyensúlyozott küzdelem után a pirosak legyôzték a fehér mezeseket 2-1-re. A kisdöntôben: Székelyudvarhelyi ISK – Sporting 2-1. Az 5- 6. helyért: FK Csíkszereda – Best Kids 2-0.

Különdíjak: a legjobb kapus: Jakab Zalán (Székelyudvarhelyi ISK); a legjobb játékos: Bakos Dávid (Sporting); gólkirály: Cernea Cezar (Kinder 1) 8 találattal.

A találkozókat Chertes Ioan, Toborán Balázs és László Norbert vezették.

Szabó Antal-Loránd – népújság –

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére