Navigáció: Kezdőlap / Sport / Megérdemelt hazai gyôzelem a 3. ligás Maros megyei rangadón

Megérdemelt hazai gyôzelem a 3. ligás Maros megyei rangadón

A labdarúgó harmadik vonal hatodik játéknapján a megyénket képviselô együttesek összecsapásának lehettünk szemtanúi. Az eddig lejátszott öt fordulóban a vendéglátó régeniek várakozáson felüli teljesítményt nyújtottak, ennélfogva az eredmények is pozitívak voltak… Erre a legjobb példa az elmúlt fordulóbeli, bravúros, gól nélküli döntetlen az éllovas Torda otthonában. Okkal remélték ezért sokan, hogy az újonc Radnót elleni találkozón sikerül otthon tartaniuk a sikerért járó bajnoki pontokat.

A Maros megyei rangadót remek idôben rendezték, mintegy 400 szurkoló jelenlétében. A radnóti gárdát 30-35 aktív drukker kísérte el. A gyep minôsége is megfelelô volt, tehát minden körülmény adott volt a színvonalas találkozóhoz.

Az összecsapást a hazaiak határozottan kezdték, s nyolc perc alatt két alkalommal is veszélybe hozták Farcas kapuját: a 4. percben Ungur mintegy 24 méteres, jól eltalált szabadrúgását a vendégkapus körülményesen bár, de hárította, majd négy perccel késôbb a Moldovan remek ütemû jobb oldali beadásából érkezô labdát Suci 8- 9 méterrôl kevéssel fölé „bólintotta”. Ezt követôen lassacskán a vendégek is „szóhoz jutottak”… Négy perc leforgása alatt két ízben is említésre méltó gólhelyzetbe kerültek: a 12. percben Zeze Lago a tizenegyes pont környékérôl jócskán fölé emelt, majd négy perccel késôbb Cindea a jobb oldalról, mintegy 18 méterrôl fölé lôtt. A 31. percben újra az Avântul szerezhetett volna gólt, Truta erôs, bal oldali lövése azonban fölé szállt. Az elsô félidô hajrájában két fontos dolog történt, amelyek minden bizonnyal rányomták bélyegüket a három bajnoki pont sorsára. A 44. percben a vendégek Stoica Razvan révén ajtó-ablak helyzetbe kerültek: a radnóti játékos megugrott a védôitôl, és már csak a kapussal állt szemben, amikor mintegy 18 méterrôl átemelte a pöttyöst a kimozduló Craciun kapuvédôn. Pechére, a célterület helyett a játékszer mintegy fél méternyivel a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret! Szûk másfél perc múltán pedig a házigazdák megszerezték a vezetést: egy jobb oldali beadást követôen Moldovan Dan Razvanhoz továbbított, s a régeniek középhátvédje a kapu torkából a hálóba kotorta a labdát: 1-0.

A második félidô, az elsô negyvenöt perccel szöges ellentétben, nagyon kevés látnivalót eredményezett. Az egyébként elszánt küzdelem leginkább a középpályán, valamint a két büntetôterület között zajlott. Az 55. percben Ungur távoli lövéssel próbálkozott, ám a labda elkerülte a régeni kaput. Az ellaposodott, unalmassá vált találkozó az összecsapás végkifejletéhez közeledve alaposan megélénkült. A radnótiak nem adták fel az egyenlítés szándékát, elszánt és lendületes támadásokat vezettek. Ennek ellenére nem sikerült veszélybe sodorniuk Craciun kapujának elôterét. A hazai védelem eléggé magabiztos volt, és jól zárt. A 77. percben Chetan távoli szabadrúgása erôtlenre sikeredett, így az Avântul hálóôre könnyedén hárított. Eközben a szászrégeniek néhány veszélyes ellentámadást vezettek, s egy ilyen kontra végén, a 83. percben sikerült kétgólosra növelniük elônyüket: Inta remekül robogott végig a jobb oldalon, s pontos passzából Stoica Vili, a csapat vezéregyénisége mintegy 12 méterrôl, a bal alsó kapufa segítségével a vendégek hálójába továbbított. A 89. percben a hazaiak óriási helyzetet könnyelmûsködtek el: csupán egy méternyire a vendégkaputól Moldovan, valamint Suci gyakorlatilag egymást zavarták, így a kihagyhatatlannak tûnô gólhelyzet… kimaradt! Moldovan Sucinak kellett volna hagyja a labdát, aki simán betalált volna. Így történt, hogy 3-0 helyett 2-1-re zárult a találkozó, mert ahogy a labdarúgásban általában lenni szokott, a kihagyott lehetôségek megbosszulták magukat. A hosszabbítás második percében a vendégeknek sikerült lefaragniuk a hátrányból: egy hajszálpontosan elvégzett jobb oldali szögletet követôen Dicher mintegy 9 méterrôl egy kitûnôen helyezett, látványos fejessel bevette a régeniek hálóját, beállítva ezzel a végeredményt.

A látottak alapján az Avântul teljesen megérdemelt sikert aratott. Noha a teljesítmény korántsem rendkívüli, bizonyára nem véletlen, hogy Enyedi Andrei legénysége csupán a bajnoki pontvadászat nyitófordulójában szenvedett vereséget. Ami a radnóti együttest illeti, játékuk azt a benyomást keltette, hogy a 3. ligában újoncként szereplô vendégekben sokkal több van, mint azt Szászrégenben mutatták.

A két csapat összetétele:

Szászrégeni Avântul: Craciun – Gergely (71. Stoica V.), Inta, Merdariu, D. Razvan, Ungur, Truta, Luca Ad. (87. Dumbravean), Moldovan, Tüzes ( 46. Echim ), Suci.

Radnóti SK: Farcas – Gnenegbe, Groza, Coc, Chetan, Olar, Zeze Lago, Cîndea, Stoica R. (67. Dicher), Merutiu (62. Roman), Santa.

Vezette: Mihai Safta (Ploiesti) – Constantin Cantemir, Bogdan Dragos (mindketten Fogaras).

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére