Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Nagy András: meg akarják akadályozni a 2016-os választásokon való indulásomat

Nagy András: meg akarják akadályozni a 2016-os választásokon való indulásomat

Szászrégen volt polgármesterének több problémája is van a DNA állításaival. Szerinte semmiféle korrupciós ügy nem történt

Hivatali visszaélés miatt emelt vádat Nagy András és az általa 2004 és 2012 között vezetett szászrégeni polgármesteri hivatal hét alkalmazottja ellen a korrupcióellenes ügyészség (DNA), derül ki hétfői közleményükből. A volt polgármester, akit az ügyészség meg 702 ezer lejes kár okozásával vádol, etnikai és politikai motivációkat lát az ügy mögött.

A vád szerint a város közvilágítására kiírt közbeszerzés ügyében nem szabályszerű, és a város számára kedvezőtlen döntést hoztak. Az ügyészség korábban zárolta Nagy András és több vádlott-társának vagyonát.

A volt polgármester a Transindex megkeresésére elmondta: koholtnak tartja a vádakat, szerinte azt akarják megakadályozni, hogy 2016-ban indulhasson az önkormányzati választásokon a szászrégeni polgármesteri tisztségért.

Több mint húsz dosszié, három megnyert per

„A polgármesterségem alatt odaítélt közbeszerzési eljárások közül mindegyiknek bekérte a dossziéját a DNA, és leellenőrizte azokat. Ezekből készült több mint húsz dosszié, amelyekből három miatt pert is indítottak. Mi mind a három nagy pert megnyertük, véglegesen.

Ennek a mostani ügynek az érdekessége az, hogy ez a dosszié már be volt kérve, és vissza is küldték, hogy minden rendben. Most meg megint visszakérték, és kaptak valamit. Ha bárki elolvassa, láthatja, hogy korrupcióról szó sincs: számítási hibákat állapítottak meg, vagy azt, hogy a licitált ár növekedett. Ha részletben fizetik ki a munkálatokat, akkor az infláció nem árnövekedést jelent, tehát nem az ár megváltoztatását jelenti, hiszen a kifizetések előzőleg megállapított képletek alapján történnek. Ezek szerintem koholt vádak” – magyarázta Nagy.

Nagy ehhez hozzátette azt is, szerinte egyszerűen nem igaz, hogy nem tudták, hogy a szerződést nyerő cég egy másik céggel társult. „Benne volt a feladatfüzetben, be is mutattam a szerződést. Ez egy mese” – mondta.

Nagy értékelésében a DNA közleményében az a megjegyzés, ami arról szól, hogy már volt ellene kétszer is vád emelve, tendenciózus. „Azt nem írja, hogy nem két, hanem három esetben történt meg ez, és azt sem, hogy mind a három esetben meg is nyertem azokat a pereket. Szerintem azért tendenciózus ez a megjegyzés, mert ebből úgy tűnik ki, hogy én egy visszaeső bűnöző vagyok” – mondta.

A 702 ezer lejes túlfizetés: a polgármesteri hivatal vette észre

Nagy szerint a DNA a 702 ezer lejes túlfizetésbe kapaszkodik, azonban ez szerinte nem a licitáláshoz köthető, vagy annak az eredménye, hanem maga a polgármesteri hivatal vette észre, hogy van ez a túlfizetés. Sőt, Nagy elmondta, hogy a polgármesteri hivatal e túlfizetés miatt perelt az illető céggel, és meg is nyerte a pert. „Úgy van a procedúra, hogy megtörténik a licitálás, megtörténik a munkálat, és utána megkezdődnek a részletfizetések. Azonban a DNA bekérte a papírokat, és a könyvelőség nem tudta ellenőrizni, hogy mennyi ideig kell fizessük ezeket a részleteket, és ezért túlfizetés történt. Egy idő után csináltak a könyvelőségen egy számítást, és észrevették, hogy van ez a túlfizetés.

Mi be is pereltük ezt a céget, amiért küldte a számlákat és mi, mivel nem tudtuk azokat leellenőrizni, fizettük tovább. Azért kellett ez a per, mert a cég nem volt hajlandó visszafizetni. A pert megnyertük, a bíróság kötelezte az illető céget, hogy fizesse vissza ezt a pénzt” – mondta. „Tehát mi csináltuk ezt a számítást, nem a DNA” – tette hozzá.

Nagy: meg akarják akadályozni, hogy 2016-ban indulhassak az önkormányzati választásokon

„Az én személyes véleményem az, hogy itt egy etnikai alapú, politikailag motivált történetről van szó. Nehezen tudták lenyelni azt, hogy képes voltam több mandátumot szerezni Szászrégenben úgy, hogy a lakosságnak csak egynegyede magyar. Azt sem tudták lenyelni, hogy még mindig nagyon népszerű vagyok Szászrégenben.

Szerintem azt akarják megakadályozni, hogy a 2016-os választáson induljak. Ez az én személyes véleményem. Mással nem tudom magyarázni, hogy egyszer kikérik a dossziét, nem kapnak semmit, majd újra kikérik. Ahogy decemberben vége lett az utolsó peremnek is, rögtön újat indítanak. Én ezt nem tudom mire vélni” – mondta Nagy.

F.J.

transindex

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére