Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Politikai, etnikai indítékkal folytat lejárató hadjáratot a korrupcióellenes ügyészség

Politikai, etnikai indítékkal folytat lejárató hadjáratot a korrupcióellenes ügyészség

Vádat emeltek Szászrégen volt magyar polgármestere ellen

 

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) vádat emelt hivatali visszaélés miatt Nagy András volt szászrégeni polgármester és az általa vezetett hivatal hét alkalmazottja ellen – közölte hétfőn honlapján az ügyészség.

A vádhatóság szerint az RMDSZ színeiben megválasztott polgármester és beosztottjai 702 ezer lej kárt okoztak a városnak 2006-ban, mert a város közvilágítására kiírt közbeszerzés ügyében nem szabályszerű, és a város számára kedvezőtlen döntést hoztak. Az ügyészség korábban zárolta Nagy András és több vádlott-társának vagyonát.

Nagy András az MTI-nek adott nyilatkozatában úgy vélekedett, politikai, etnikai indítékkal folytat lejárató hadjáratot ellene a korrupcióellenes ügyészség. Hozzátette, három hasonló közbeszerzési ügyben emeltek korábban vádat ellene, a bíróság mindhárom esetben felmentő ítéletet hozott. A legutóbbi ítélet – melyben felmentették a DNA vádjai alól – 2014 decemberében született a legfelsőbb bíróságon.

A volt polgármester hozzátette, hogy a közvilágítás közbeszerzését is vizsgálta már egyszer az ügyészség, akkor vádemelés nélkül zárta le az ügyet.

Nagy András 2004 és 2012 között töltötte be Szászrégen polgármesteri tisztségét. A Maros megyei városban a magyar lakosság számaránya 26 százalék.

Forrás: mti

 

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére