Navigáció: Kezdőlap / Sport / Székelyföld–Magyarország hokimérkőzés jótékonysági céllal

Székelyföld–Magyarország hokimérkőzés jótékonysági céllal

A Gyergyóalfaluból indult és Dunaújvárosban jégkoronglegendává vált Vargyas László harmadszor is megszervezi a Székelyföld – Magyarország jégkorong-összecsapást. A Gyergyószentmiklóson április 9-én 18 órakor kezdődő gálameccsen jótékony céllal lépnek pályára a csapatok, a bevételt Böjte Csaba atya gyermekeinek, azaz az őket támogató Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára ajánlják fel.
Az esemény példaértéke még inkább megerősödik, ha tudjuk, hogy Vargyas László két éve súlyos közlekedési balesetet szenvedett, élete is veszélyben volt és az ő felépülésének támogatására szervezett 2013-ban jótékonysági akciókat a magyarországi és székelyföldi jégkorong-társadalom. Most, miután talpra állhatott, ő szeretne másokon segíteni.

A 2006-ban, illetve 2007-ben szintén Gyergyószentmiklóson megszervezett székely-magyar jégkoronggálák hatalmas közönségsikernek örvendtek, zsúfolásig telt lelátók előtt folyt a csapatok küzdelme. Most is hasonlóra számíthatunk, látványosságban nem lesz hiány. Erre a két válogatott keret a garancia. Habár többnyire veteránokról van szó, különleges élmény lesz újra pályán látni őket, ugyanakkor a mai legjobbak közül is számos játékos pályára lép. A magyarországi keretben az A-csoportba feljutó „szapporói hősök” közül pályára lép például Szuper Levente, Ladányi Balázs, Horváth András, Tőkési Lajos.

A székely válogatott keretbe „behívót kapott” például a Miskolccal idén mindent megnyert Becze Tihamér, itt lesz Csíkszeredából Szőcs Szabolcs és Moldován Ervin, Brassóból Zsók Levente, s persze Gyergyóból is többen, például Molnár Szabolcs, Nagy Levente. Persze maga Vargyas László is újra magára ölti a székely mezt.

A kezdeményezést felkarolta a Magyar Jégkorong Szövetség, de szerepet vállal benne Magyarország Csíkszeredai Konzulátusa is. A helyi szervező a Progym.

Emellett a jégkorong-társadalomban újra széles körű összefogás bontakozik ki. Számos egykori és jelenlegi neves jégkorongozó ajánlotta fel olyan tárgyait, amelyek valamilyen nagy jelentőségű hokieseményhez kötődnek, de már azzal is értékes relikviának számítanak, hogy felajánlójuk is különleges becsben tartotta ezeket. Így például licitálni lehet a fiatalon elhunyt Ocskay Gábor hokibotjára vagy Szuper Levente mezére, amiben a Finnország elleni győzelemkor védett. Becze Tihamér a kesztyűjét, Vargyas László az első Székelyföld-Magyarország meccsen viselt mezét ajánlotta fel, és még számos hasonló ritkaság megszerezhető. Az árverés ezen az oldalon zajlik, itt lehet ajánlatokat tenni a tárgyakra. A bevétel Böjte Csaba atya alapítványának számlájára folyik be.

A belépőjegy 15 lejbe kerül, és megvásárolható Gyergyószentmiklóson a műjégpálya irodájában, a főtéren a Kobezol bemutató üzletben, a Virág negyedben a BEEP üzletben és a Fény TV irodájában. Csíkszeredában a Karesz Sportnál árulnak jegyeket.

Sok magyarországi, illetve Székelyföld más településén élő jégkorongkedvelő is jelezte, hogy jelen lenne a gálamérkőzésen. Mivel bizonyosan telt házra kell számítani, őket arra kérik, időben foglalják le a jegyüket. A helyfoglalást a az office@progym.ro e-mail címen lehet megtenni, illetve a 0740-858 500-es telefonszámon hétköznaponként 8 és 16 óra között. A lefoglalt belépőket majd a mérkőzés napján lehet átvenni a helyszínen.

Akik esetleg nem tudnának részt venni a gálameccsen, azok is hozzájárulhatnak a jótékony célhoz, azzal, hogy a következő bankszámlára utalnak adományt az alapítvány javára:

Számlatulajdonos: FUNDATIA SF. FRANCISC
Progresului 6-Deva
Számlavezető bank: OTP BANK – DEVA
330011 BL E
IBAN: RO76OTPV340000069719RO04
SWIFT COD: OTPVROBU

Gergely Imre
Székelyhon.ro

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére