Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / Spanyolokkal fejezik be a Bors-Széplak sztrádaszakaszt

Spanyolokkal fejezik be a Bors-Széplak sztrádaszakaszt

Román-spanyol cégtársulás nyerte el az észak-erdélyi autópálya félbemaradt szakaszának befejezési munkálatait. Szinte 200 millióért.
A Corsan SA – Corviam Construccion SA, Consinit SRL, Road Consulting & Design Solution SRL és Via Design SRL alkotta konzorcium nyerte el március 31-én az észak-erdélyi autópálya Széplak-Bors közötti szakaszának befejezési munkálatait, közölte hétfőn az országos út- és autópályakezelő hatóság (CNADNR). A 60 km-nyi szakaszt az amerikai Bechtel 2007-ben kezdte el építeni, és a munkálatoknak mintegy felét végezte el.
A most elnyert állami megrendelés összege 197,5 millió euró TVA-val együtt. A munkálatokat két év alatt kell elvégezni, amelyért a kivitelező 30 hónapos garanciát vállal.
Az észak-erdélyi autópálya tervét 2003-ban hagyta jóvá a Năstase-kormány, 2004-ben kezdődtek a munkálatok 2,2 milliárd eurós szerződés keretében. A sztrádát 2012-re kellett volna befejezni. A szerződést időközben többször módosították, végül 2013-ban a román kormány felmondta. Az autópályából jelenleg a Gyalu – Aranyosgyéres szakasz, mintegy 70 km autózható.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére