Navigáció: Kezdőlap / Sport / Tehetetlen házigazdák az éllovassal szemben

Tehetetlen házigazdák az éllovassal szemben

Szászrégeni Avântul – Nagybányai FCM 0-2 (0-2)

Úgy tûnik, a szászrégeni gárda továbbra sem talál magára hazai környezetben, hiszen miután a Tordai Ariesul ellenében minimális különbségû vereséget szenvedett, ezúttal az éllovas Nagybányai FCM-mel szemben maradt alul. Akárcsak a két héttel ezelôtti mérkôzésen, Ovidiu Marginean tanítványainak ezúttal sem sikerült az ellenfél hálójába betalálniuk.

Az összecsapást a régeniek kezdték jobban, s mindjárt az elsô percben Csög mintegy 17 méterrôl lôtt, ám a labda jóval fölé szállt, majd ugyanô remek szögben találta magát, ám kiábrándítóan lôtt kapura. A vendégek válasza nem késlekedett: Deac a 3. percben teljesen zavartalanul betört a tizenhatos bal oldalán, de hajmeresztô módon találta el a labdát. Az elsô vendéggól a 11. perc eseménye: ekkor Deac jobb oldali beadását követôen Merdariu megmagyarázhatatlan módon kézzel ért a játékszerhez, s a jogosan megítélt büntetôt Vasile Pop erôs, jól helyezett lövéssel bevarrta a kapu bal alsó sarkába: 0-1.

Ezt követôen a hazaiak többet birtokolták a labdát, lendületes támadásokat vezetve. A 19. percben Luca kísérletezett távoli lövéssel, ám a pöttyös elkerülte a vendégkaput, majd öt perccel késôbb egy szép akció végén Csög szögbôl, mintegy 9 méterrôl lôtt Ormenisan kapujára, de a hálóôr a bal kapufa mellôl kitûnô reflexszel szögletre mentett. 1-1 helyett a 33. percben 0-2-re változott az állás: ekkor Leonte hosszan szöktette Pop Vasilét, aki egyedül találta magát a büntetôterület sarkán az idôközben kimozduló Negru kapuvédôvel, aki buktatta a középpályást, s a megítélt újabb tizenegyest Lupu higgadtan értékesítette.

Az éllovas, anélkül, hogy túl fényesen teljesített volna, nagyon hatékony volt, hiszen három gólszerzési lehetôségbôl kettôt kihasznált. Ettôl kezdve a szászrégeniek helyzete szinte kilátástalanná vált, amit a mérkôzés utólagos alakulása igazolt is. Elszánt igyekezetük ellenére a házigazdák képtelenek voltak említésre érdemleges gólhelyzeteket kialakítani. Csupán az akarat ezúttal sem bizonyult elegendônek…

A második játékrész nem bôvelkedett kapujelenetekben. Az elsô félidôhöz hasonlóan a régeniek birtokolták többet a labdát, ám mindez átütô erejû támadások nélkül nem sokat nyomott a latban. A vendéglátóknál Moldovan Andrei eléggé aktív volt, két ízben is próbálta veszélyeztetni a nagybányai kaput, ám a 61. percben a tizenhatos jobb oldaláról fölé emelt, majd hat perccel késôbb jól eltalált beadáslövését a vendégkapus magabiztosan hárította.

A 70. percben a vendégek emberhátrányba kerültek, miután egy Vili Stoica ellen elkövetett szabálytalanságot követôen Vanca megkapta a második sárga lapot, így a kiállítás sorsára jutott. Noha a végsô sípszóig a régeniek kitartóan támadtak, nem igazán tudták kihasználni az emberelôny adta lehetôséget. Stoica Vili két alkalommal is megpróbálta bevenni Ormenisan kapuját: a 76. percben a mintegy 30 méterrôl leadott látványos, boltíves lövése kevéssel szállt fölé, majd a 80. percben 17 méterrôl küldött lövésénél a vendégkapus résen volt. A nagybányaiak a megnyugtató elôny birtokában már nem erôltették a támadásokat, azonban néhányszor veszélyes ellenakciókat vezettek, amelyek során a 82. percben Potecu révén nagyon közel álltak a harmadik találathoz.

Ezzel az Avântul egy újabb halvány hazai pályás teljesítményt követôen elkönyvelhette második soron következô vereségét. Noha a csapat teljesítménye az ôszi idényhez viszonyítva érezhetôen jobb, továbbra is kevés a helyzet és a gól.

Játszottak:

* Szászrégeni Avântul: Negru – Moldovan L., Dan R., Merdariu, Inta, Petra (58. Stoica V.), Ungur, Luca P., Truta, Moldovan A. (73. Moldovan Oct.), Csög (46. Antal Sz).

* Nagybányai FCM: Ormenisan – Durus, Hodor, Potecu, Lupu, Deac, Leonte, Pop, Popa (81. Urs), Vanca, Ganea (53. Giurgiu).

Vezette: Robert Avram – Gheorghita Balan, Mihai Ionescu (mindhárman Pitesti-rôl).

Szabó Antal-Lóránd

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére