Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Zsarolják a régeni tanácsot

Zsarolják a régeni tanácsot

A szászrégeni helyi tanács csütörtöki ülésén egy felszólításként bemutatott, előzetes panaszként is értékelhető jegyzéket kaptak a tanácsosok, amelyet a Kastamonu România Rt. küldött el – jelentette be Cristian Chitrteş parlamenti képviselő.
Az iratban azt kéri a városban megtelepedett török érdekeltségű, enyvgyárat is működtetni kívánó társaság, hogy teljes egészében vonják vissza a 2015. április 25-én hozott 54-es számú helyi tanácsi határozatot, amely a Szászrégen környéki biodiverzitás, lakossági egészség és a környezet védelmére vonatkozik. Az alsóházi képviselő a régeni városháza és tanács zsarolásaként értelmezi a jegyzéket, s követeli, hogy azonnal hagyjanak fel az önkormányzat ilyen jellegű zsarolásával, és tartsák tiszteletben a tanácsosok döntéseit. Elsősorban azért, mert a határozat nem a Kastamonu ellen, hanem a régeni lakosság érdekében született meg.

Mint ismeretes, a Kastamonu România Rt. enyvgyárat is épített a városban, amely az itteni lakosok szerint súlyosan szennyezi a környezetet, főként pedig igen káros a lakosság egészségére. Emiatt több ízben is konfliktus támadt a beruházó és a helyi lakosság, az azt képviselő önkormányzat között. Utóbbiak nem akarnak működési engedélyt adni a szennyezéssel gyanúsított gyáregységnek. Mi több, tanácsi határozat született a környezet védelme érdekében, ezt próbálja megtorpedózni ilyen módszerrel a török befektető.

Bakó Zoltán
székelyhon.ro

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére