Lendületben a… Lendület

Váratlan és irigylésre méltó a Stoica Vili irányította fiatal szászrégeni gárda mérlege hat játéknap után. Az együttes zsinórban a harmadik gyôzelmét aratta hazai környezetben.

Szombaton délután a Dési Unirea volt az Avântul vendége. A találkozó a megszokott tapogatózással vette kezdetét, majd a hazai gárda átvette a játék irányítását, és negyedóra múltán meg is született az elsô találat: Saimmal szabálytalankodtak mintegy 23 méterre a dési kaputól, a megítélt szabadrúgást ugyanô mesterien végezte el, a vendégkapus pedig képtelen volt bármiféle reakcióra: 1-0. Az elsô dési gólhelyzetre csaknem félórát kellett várni: a 29. percben Alexandru Florin jó pozícióból a jobb kapufa mellé gurított. Az Avântul a továbbiakban is tetszetôsen adogatva, jó iramban és lendületesen támadott. Egy ilyen, remekül kidolgozott akciót követôen a 31. percben Gliga Ciprian kétgólosra növelte a házigazdák elônyét: a mindössze 18 éves középpályás leheletfinoman emelte át a pöttyöst a kimozduló hálóôrön, majd 4- 5 méterrôl az üres kapuba bombázott: 2-0.

A második játékrész váratlan fordulatot hozott. Miután a félidô elsô másodperceiben Rares Stoica jó szögbôl fölé emelt, a désiek átvették az irányítást. A vendégcsapat szinte végig uralta a játékot, mezônyfölénye nyomasztó volt, a labdabirtoklási arány kb. 70%-os volt a javára. A házigazdák nagy szerencséje, hogy ezt nemigen tudták veszélyes akciókban kamatoztatni: a Kolozs megyei együttes csupán elvétve került helyzetbe Iakob kapujának elôterében. A 73. percben azonban sikerült kihasználni egyet a ziccerek közül: Nalati mintegy 14 méterrôl bevette a régeniek kapuját: 2-1. A régeniek megérezték, hogy veszélyben a három pont, s a 82. percben Csög révén megpróbálták visszaállítani a kétgólos különbséget, ám a helybeliek frissen pályára lépett játékosának mintegy 13 méteres lövését a kitûnôen helyezkedô Kovács kivágta a kapu torkából. A vendégek nem adták fel az egyenlítés reményét, s két alkalommal is veszélyes helyzetet dolgoztak ki, ám a hazai védelem állta a sarat. Végül a 89. percben a désiek saját kezûleg pecsételték meg a találkozó sorsát: a nagyon aktív Gliga a tizenhatos jobb oldaláról lôtt kapura, második kísérlete Baiesu fejérôl a bal kapufára pattant, majd a hálóban kötött ki: 3-1. Látványos öngól volt.

A szászrégeniek sikere vitathatatlan, ám a kiábrándító második félidei teljesítményért nagy fekete pont jár.

Jegyzôkönyv

Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 6. forduló: Szászrégeni Avântul – Dési Unirea 3-1 (2-0)

Szászrégen, Avântul-stadion, vezette: Adrian Suta (Nagybánya), Adrian Banu, Bianca Florea (mindketten Ploiesti)

gólszerzôk: Saim (15.), Gliga (31.), Baiesu (89 – öngól), illetve Nalati (73.)

Avântul: Iakob – Lostun, Bolbos, Merdariu, Sîplacan (67. László N.), Gliga C. (90+3. Bakos I.), Luca Ad., Stoica R. (82. Csög), Truta, Saim, Dézsi L. (90. Fülöp).

Dés: Székely – Podina, Kovács, Koundio, Hasnas (46. Itu Cr.), Baiesu, Itu C., Nalati, Alexandru F., Baltoi, Bogdan P. (64. Ozovehe).

Szabó Antal-Lóránd
népújság

About szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Check Also

A nyárádtőiek kihagyott gólhelyzetei megbosszulták magukat.

Harminchat év szünet után rendeztek újra 2. ligás mérkőzést Szászrégenben, azonban nem a helybeli Avântul, …