Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / Lonely Planet: Erdély a világ első számú turisztikai célpontja

Lonely Planet: Erdély a világ első számú turisztikai célpontja

Első helyre sorolja világranglistáján Erdélyt a Lonely Planet a jövő évben meglátogatandó régiók között. A világ egyik legelismertebb útikönyve a Best in Travel 2016-os turisztikai célpontajánlási kiadványának Régiók fejezetében hívja fel a figyelmet Erdély városaira, épített örökségére, csodálatos tájaira.
Bár a világszerte ismert és népszerű útikönyv szubjektív értékelésen alapul, véleményére sok utazó odafigyel. Anita Isalska szakíró, újságíró, az útikönyvek szerkesztője Erdélyt bemutató cikkében több városról is ír, amit véleménye szerint érdemes meglátogatni. Felsorolja Kolozsvárt, Brassót, Nagyszebent, Segesvárt, Marosvásárhelyt, és a Brassó környéki hegyi üdülőközpontokat is a kihagyhatatlan turisztikai célpontok között emlegeti.

A térségek közül azért vitte el Erdély a pálmát, mert a régió a szokásos sztereotípiák helyett egyre több művészeti galériájával, olcsó síközpontjaival és festői természeti helyeivel vívta ki az útkönyv szerzőinek elismerését.
Isalska szerint a Brassó megyei, Károly brit trónörökös által gyakran látogatott és kedvelt Szászfehéregyházát és a Szeben megyei Berethalmot is föltétlenül érdemes meglátogatni, hiszen több száz éves, gyönyörű szász erődtemplomok csodálhatóak meg a településeken.

A CNN-en is megjelent rangsorban a régiók versenyében Erdélyt Nyugat-Izland, majd a kubai Viñales-völgy követi.

A ranglista első tíz célpontja között szerepel még többek közt az olaszországi Friuli borrégiója, a franciaországi Auvergne és az egyesült államokbeli Hawaii.

Az országokat rangsoroló lista első helyén az afrikai Botswana szerepel, az első tíz között foglal helyet többek közt Japán, az Egyesült Államok, Lengyelország és Lettország. A legjobb ár-érték arányt kínáló helyek közül az első jövőre meglátogatandó hely Észtország lett a Lonely Planet szerint.

Magyarország nem szerepel az útikönyv 2016-os listáján.

A több mint negyven éve népszerű Lonely Planet nem először írt elragadtatással Erdélyről, korábban az Erdélyi-szigethegység, Máramaros vidéke, Brassó és Gyulafehérvár szépségeire is felhívta a figyelmet.

Kiss Judit
Krónika

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére