Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / Románia bedobta a „terror kártyát” a magyarok ellen – elszabadult magyarellenesség!

Románia bedobta a „terror kártyát” a magyarok ellen – elszabadult magyarellenesség!

A manapság mindenkit foglalkoztató európai migráns áradat és az ISIS terrorfenyegetésének árnyékában, a környező országokban ismét megerősödni látszik a magyarellenesség. Egy hete Tőkés Lászlót szólították fel, hogy távolítsa el a székely zászlót a parlamenti irodájának erkélyéről. A román hatóságok a székely zászlót reklámzászlónak minősítették! Közben, a hírek szerint, egy felvidéki (somorjai) Deichmann áruházban egy dolgozót bocsátottak el állásából, mert magyarul beszélt, a magyar anyanyelvű vásárlókkal. Mindeközben december 2-án a román ügyészség vádat emelt Petrás János – a Kurultaj Magyar Törzsi Gyűlésen is fellépő Kárpátia zenekar énekese ellen, mert „román ellenes érzéseket keltett és erősített fel” a 2014-es Csíkszeredai koncertjükön. A legújabb eset amely a napokban zajlik Kézdivásárhelyen, már az abszurditás kategóriájába tartozik. A mondvacsinált indokokkal és egyelőre a bizonyítékok teljes hiányában letartoztatott magyar fiatalemberért ma is folytatódni fognak a tüntetések a magyar többségű Székelyföldön!
Kézdivásárhelyen több mint nyolcszázan tüntettek csütörtök este igazságot követelve a merényletkísérlet gyanújával letartóztatott Beke Istvánnak – közölte az MTI-vel a Háromszék napilap helyszínen tartózkodó újságírója.

A tüntetésen mintegy kétszer annyian vettek részt mint az egy nappal korábban tartott hasonló megmozduláson. A tömeg a kisváros főterén gyülekezett, majd körbejárta a várost a letartóztatott fiatalemberrel való szolidaritást kifejező jelszavakat skandálva. A főtérre visszatérve elénekelte a székely és a magyar himnuszt, és békésen feloszlott. A résztvevők azt ígérték, hogy holnap folytatják a felvonulást.
román rendőrség és csendőrség végigkísérte a felvonulókat, de nem avatkozott be a be nem jelentett békés megmozdulásba.
A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a tüntetők sérelmezték, hogy nem csatlakozott hozzájuk Bokor Tibor, a város polgármestere és Tamás Sándor, a Kovászna megyei önkormányzat kézdivásárhelyi illetőségű elnöke. A tüntetők transzparenseken kifogásolták, hogy szerintük a román média félretájékoztatott a történtekről.
Egy táblára azt írták román nyelven, hogy “Magyarok vagyunk, elítéljük az erőszakot és a terrorizmust, de a félrevezetést is!”
A 18 ezer lakosú Kézdivásárhely lakosságának 91 százaléka vallotta magát magyarnak a 2011-es népszámláláson.
A bukaresti táblabíróság kedden harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezte Beke Istvánt, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) kézdivásárhelyi szervezetének elnökét, akit az ügyészség merénylet előkészítésével gyanúsított meg.
A romániai szervezett bűnözés és terrorizmus ellenes ügyészség (DIICOT) kedden, a román nemzeti ünnepen azt állította, hogy a kézdivásárhelyi férfi házi készítésű bombát akart felrobbantani az ünnep alkalmából tartott rendezvényen.

kurultaj.hu / MTI

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére