Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / EKE-napi pályázat diákoknak

EKE-napi pályázat diákoknak

Mintha csak álmodtam volna – ezzel a címmel indít pályázatot iskolások számára az Erdélyi Kárpát Egyesület (EKE) tevékenysége elindításának 125. évfordulója alkalmából.
A kiírók fogalmazásírásra szólítják fel a diákokat, kirándulás során szerzett élményekről várnak beszámolót. „Írj egy olyan helyről, amely mesebeli, de a valóságban is létezik. De írhatsz egy olyan eseményről is, ami veled történt meg valamelyik túra során, amely feledhetetlenné vált számodra. Ez a fogalmazás legyen egy hála, hogy ott lehettél, egy biztatás, hogy máshová is kívánkozz, hogy keresd azokat a csodákat, melyek azt az érzést adják, mintha ébren álmodnál” – olvashatók az ötletek a kiírásban.

A pályázatra I–II., III–IV., V–VI., VII–VIII. és IX–XII. osztályosok korcsoportjába tartozó tollforgatók alkotásait várják. A beküldött írások terjedelme egy kézzel írott oldal vagy 3600 betűjeles gépelt szöveg lehet (helyközökkel együtt). Az íráshoz, fogalmazáshoz rajz vagy más illusztráció is mellékelhető, az értékelésnél azonban csak az írást veszik alapul, kiemelten pontozva a tartalom eredetiségét, a szerkezetet és stílust, de figyelembe veszik a nyelvhelyességet, a helyesírást és a külalakot is.

Beküldési határidő (az e-mail küldésének vagy a postai bélyegzőnek a dátuma): 2016. május 12., az EKE napja. Postacím: S.C.A., 400750 Kolozsvár (Cluj), O. P. 1., C. P. 41. E-mail: ekenap@eke.ma.

Az elektronikus levél tárgyaként, illetve a borítékon kérik feltüntetni: EKE-napi pályázat, valamint az írás végére kötelező módon kérik felírni a beküldő nevét, postacímét, életkorát és azt, hogy hányadik osztályos. A saját, a szülő vagy a tanító-tanár elektronikus postacímét, illetve telefonszámát is kérik feltüntetni.

A beküldött pályamunkák legjavát (írásokat, illetve a legsikerültebb rajzokat) az Erdélyi Gyopár, az EKE kéthavi folyóirata közli majd, a díjazásról ugyanezen lap hasábjairól vagy az egyesület honlapjáról értesülhetnek az érintettek. A díjakat a XXV. EKE Vándortábor nyitóünnepségén adják át.

Az első három legjobb helyezéssel kalandparkba szóló belépő és egyéves Erdélyi Gyopár-előfizetés jár, ezenkívül az első díjas az EKE Vándortáborba ingyenes családi belépőt kap, a második legjobb alkotás szerzőjét egy fejlámpával jutalmazzák, a harmadik legjobb alkotásért pedig a felsoroltakon kívül ivókulacs is jár. A díjazottak ugyanakkor a Székelyföldi Legendárium kiadványaiból, termékeiből is részesülnek, korosztályuknak megfelelően.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére