Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Vádat emeltek a régeni polgármester ellen

Vádat emeltek a régeni polgármester ellen

Kenőpénz elfogadása és hivatali visszaélés miatt emelt vádat a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Maria Precup szászrégeni városvezető ellen.
Egy vállalkozótól kért pénzt a polgármester, hogy az összegből egy másik vállalkozó törleszthesse az állammal szemben fennálló adósságát. Az előbbi vállalkozót végül úgy kárpótolták, hogy a városháza elszámolt neki egy olyan munkálatot, ami meg sem történt – derül ki a DNA keddi közleményéből.

Az ügyészek szerint 2012 nyarán Maria Precup 26 040 lejt kért egy helyi vállalkozótól, aki a pénzt egy adás-vételi szerződés alapján át is utalta. Az összeg végül az adóhatóságnál kötött ki, ezzel törlesztették egy másik cég adótartozásait. Szeptemberben aztán a városháza viszonzásként befogadta és kifizette a pénzt adó vállalkozó számláját, amit egy olyan munkálat elvégzéséért állított ki, amelyet a valóságban nem is végeztek el. Az üzlet lepapíroztatásában a városháza főépítésze, illetve egy építőtelep-vezető is részt vett, ezért a polgármester és a pénzt adó vállalkozó mellett ők is a vádlottak padjára kerültek. Mindannyian szabadlábon védekezhetnek.

A perbe károsultként a szászrégeni városháza is beszállt, a 76 059 lejes kár megtérítését követeli.

Székelyhon

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére