Navigáció: Kezdőlap / Sport / A papírformának megfelelôen

A papírformának megfelelôen

A szászrégeni gárda újabb mérkôzést játszott hazai környezetben, miután az elmúlt fordulóban Máramarosszigetet látta vendégül. Ezúttal a csoport egyik szerény képességû együttesét fogadta. Érdekesség, hogy a székelyudvarhelyiek kispadján Budai Barna-Lóránd ült, a Szászrégeni Iskolás Sportklub elismert irányító tanára.

Az elsô játékrészt toronymagasan uralták a házigazdák, ám Stoica Vili tanítványai nem dolgoztak ki túl sûrûn említésre érdemes gólszerzési lehetôségeket. A 14. percben Truta erôtlenül ívelt be a bal oldalról, így nem okozott gondot Coman kapuvédônek. Két perccel késôbb azonban megszerezték a vezetést: egy Saim által jobb oldalról elvégzett pontos szögletrúgást követôen a labda Merdariuhoz került, aki mintegy öt méterrôl bevette a székelyudvarhelyiek kapuját: 1-0. A 18. percben Saim próbálkozott lövéssel, ám 20 méteres kísérleténél a vendégek hálóôre résen volt. A 31. percben Covaciu jó pozícióból elvégzett szabadrúgása jócskán fölé szállt. A vendégek a 35. perctôl fokozatosan átvették az irányítást, és az elsô félidô végéig annyit birtokolták a labdát, mint nem tették azt harmincöt percen át! Ennek eredményeként két veszélyes gólhelyzetet is kidolgoztak, a legnagyobbat a 41. percben puskázták el, amikor Doltea teljesen zavartalanul, mintegy 6 méterrôl lôhetett kapura, ám Iakob hatalmas bravúrral hárított, megmentve ezzel csapatát egy biztosnak tûnô góltól.

A vendégcsapat, úgy tûnt, egészen magára talált, hiszen a második játékrészt is nagyon elszántan kezdte. Az elsô negyedórában többet birtokolta a labdát, keményen küzdött. Ez idô alatt, a 48. percben a székelyföldiek elôtt újabb nagy egyenlítési lehetôség kínálkozott, amikor Fodor Tamás betört a büntetôterület bal oldalán, azonban kecsegtetô szögbôl jóval fölé lôtt. Egy perccel késôbb a hazaiak Dézsi révén válaszoltak, ám a csatár ígéretes helyzetbôl mellé gurított. Miután Csög Norbert az 57., valamint a 60. percben két jó lehetôséget is kihagyott, a 64. percben az Avântul kétgólosra növelte elônyét az eredményjelzôn: egy jobb oldalon zajló, jó iramú akció során Murar zavartalanul betört a büntetôterületre, és egy jól eltalált, látványos lövéssel Coman hálójába bombázott: 2-0. Ezzel a három bajnoki pont sorsa megpecsételôdött, hiszen a vendégek a továbbiakban gyenge teljesítményt nyújtottak. A szászrégeniek a mérkôzés végéhez közeledve eléggé takarékosan futballoztak, a lefújás pillanatáig mindössze kétszer veszélyeztettek még: a 78. percben Módra Lehel kitûnôen indította Csögöt, aki 11 méterrôl kevéssel mellé lôtt, majd a 85. percben Covaciu jó szögbôl fölé emelt.

Az Avântul viszonylag könnyedén és megérdemelten nyert, folytatva ezzel az ádáz, fej fej melletti küzdelmet a Nagyváradi Luceafarullal a csoport elsô helyéért.

Jegyzôkönyv

Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 16. forduló: Szászrégeni Avântul – Székelyudvarhelyi FC 2-0 (1-0)

Szászrégen, Avântul-pálya, 400 nézô. Vezette: Cristian Vieru (Nagydisznód) – középen, Tokai Imre (Medgyes), Adrian Epure (Orlati) – partjelzôk

Gólszerzôk: Merdariu (16.), Murar (64.)

Avântul: Iakob – Luca Ad. (83. Sîplacan), Dumbravean, Merdariu, Truta, Luca P., Murar (67. Coltea), Covaciu, Gábor R.(46. Módra L.), Saim (54. Csög), Dézsi L.

Székelyudvarhely: Coman – Szôllôsi, Demény, Balázsi, Berki, Péter, Bálint Róbert, Bálint Rajmond (75. Jankó), Fodor, Simon (81. Gál), Doltea

Szabó Antal-Lóránd

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére