Navigáció: Kezdőlap / Sport / Nulla, majdnem minden szempontból

Nulla, majdnem minden szempontból

Miután az elmúlt fordulóban három értékes bajnoki ponttal tértek haza a Máramaros megyei Lénárdfalva otthonából, a szászrégeniek ezúttal a mezôny egy másik ütôképes gárdájával nézhettek farkasszemet. Újabb siker esetén továbbra is tartani tudta volna az iramot a csapat az éllovasi pozícióért folyó ádáz, kiélezett küzdelemben. A tabella második és harmadik helyezettjének összecsapására remek idôjárási viszonyok mellett került sor, a gyepszônyeg is kielégítô állapotban volt. Tehát minden körülmény adott volt egy színvonalas, látványos és kiegyensúlyozott találkozóhoz. Azonban a felsoroltakból, sajnos, csupán a kiegyensúlyozottság állta meg a helyét, a mérkôzés nagyon csapnivalóra sikeredett. Az elsô játékrész csak a legnagyobb jóindulattal minôsíthetô elfogadhatónak. Noha volt részünk némi fociban, csupán a labdarúgók elszántsága és a játék ritmusa volt értékelendô. A 8. percben a vendégektôl Kereki próbálkozott távoli lövéssel, ám nem okozott gondot Iakob kapuvédônek. Alig egy perccel késôbb, a túloldalon Covaciu lôtt mintegy 18 méterrôl, de a vendégkapus könnyedén védett. Miután a 14., majd a 23. percben Murar, valamint Covaciu lövése jócskán elkerülte Horvat kapuját, öt perc elteltével kimaradt a házigazdák legnagyobb elsô félidei gólszerzési lehetôsége: a tizenhatos bal oldaláról, mintegy 14-15 méterrôl Dézsi jól helyezte a pöttyöst a vendégkapura, ám a hálóôr kitûnô érzékkel szögletre tolta a játékszert. A 34. percben a nemeszsukiak legnagyobb gólhelyzetének lehettünk szemtanúi: egy hosszú labdát követôen Rus egyedül találta magát a kapussal, ám Iakob remekül mozdult ki, alaposan zárva a szöget, így lábbal sikerült hárítania.

A második félidô túlzás nélkül kiábrándító, sôt siralmas volt. A játék szinte eseménytelen, ennélfogva unalmas volt. A csapatok képtelenek voltak kidolgozni valamirevaló gólhelyzetet. Vérszegény játékrész, látványtalanság és olykor kegyetlen vergôdés jellemezte leginkább a pályán történteket. Említésre méltó, hogy a 60. és a 75. perc között a Kolozs megyei együttes eléggé nyomasztóan uralta a mezônyt, ám a vendéglátók szerencséjére az utolsó passznál rendszerint hiba csúszott be, illetve néhány alkalommal a hazai védôk kiélezett helyzetben helyt tudtak állni. Ilyen lehangoló teljesítmény láttán nem meglepô, hogy Saim ígéretes, ám megpattant lövése (55.), valamint távoli, fölé ívelôdô szabadrúgása (79.) gólhelyzetnek minôsült.

A látottak alapján a gól nélküli döntetlen logikus végeredmény. Mindkét csapat számára az lett volna a legnagyobb büntetés, ha addig folyik a játék, amíg az egyik közülük gólt lô. Ami pedig az Avântult illeti: a játékuk korántsem olyan fényes, mint ahogy az eddig elért kimagasló eredmények jelzik.

Jegyzôkönyv

Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 18. forduló: Szászrégeni Avântul – Nemeszsuki Unirea 0-0

Szászrégen, Avântul-pálya, kb. 400 nézô. Vezette: Cristian Codrea, Radu Despa (mindketten Nagybánya), Tunyogi Ferenc (Zilah)

Avântul: Iakob – Luca Ad., Dumbravean, Merdariu, Truta, Murar (86. Coltea), Luca P., Saim, Gliga C., Covaciu (69. Csög), Dézsi (64. Módra L.)

Nemeszsuk: Horvat – Budacan, Pistol, Kereki, Pintea (64. Siecoban), Luca G., Coti, Fizesan, Maxim, Bruma, Rus

Szabó Antal-Lóránd
népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére