Navigáció: Kezdőlap / Sport / A szászrégeniek gyôzelemmel zárták legjobb harmadosztályú idényüket 2008 óta

A szászrégeniek gyôzelemmel zárták legjobb harmadosztályú idényüket 2008 óta

harmadik labdarúgóvonal V. csoportja az utolsó játéknapjához érkezett az elmúlt hét végén: Stoica Vili tanítványai a magyargáldiakat fogadták. A két együttes a tabella 2. és 3. helyét foglalták el a találkozó elôtt. Ötpontos elônyüknek köszönhetôen a szászrégeniek a forduló elôtt már bebiztosították maguknak a rangsor második pozícióját. Ennek alapján egy laza és látványos találkozóra számítottunk, az összecsapás elsô félideje mégsem bôvelkedett kapujelenetekben.

Elsôként a vendégek veszélyeztettek, amikor a 2. percben Man pontos jobb oldali beadását követôen Cernea közvetlen közelrôl mellé lôtt. Hét perccel késôbb az Avântul egyik legnagyobb elsô félidôbeli gólhelyzetét jegyezhettük: Murar remekül továbbított Gligához, aki mintegy 9 méterrôl, teljesen zavartalanul jóval fölé emelt. A 20. percben Sîplacan mesterien kanyarított kapura egy jobb oldalról elvégzett szögletet, ám az Industria hálóôre hatalmas bravúrral hárított a léc alól. A 34. percben a régeniek büntetôhöz jutottak: a Covaciu által 23 méterrôl elvégzett szabadrúgás után Frentiu kézzel ért a labdához, a megítélt tizenegyest Murar gyengén küldte a jobb sarok irányába, így Stef két ütemben ugyan, de hárított. Három további perc elteltével aztán megszületett az Avântul vezetô gólja: Murar néhány méterrôl sikertelenül lôtt kapura, ám Gliga résen volt, s közelrôl a hálóba küldte a pöttyöst: 1-0. A 44. percben a vendégek újra helyzetbe kerültek, amikor Cîmpean erôs, távoli lövését Iakob körülményesen hárította.

A második játékrész 49. percében a hazaiak nagyon közel álltak a második találathoz: a nagyon aktív Murar remekül ívelt be a bal oldalról, ám Gliga kecsegtetô szögbôl mellé lôtt. Az 59. percben a mintegy 200 fôs nézôsereg a második szászrégeni gólnak örülhetett: Truta nem túl erôs, 12 méteres lövését Stef kapuvédô csupán kiütni tudta, s a szemfüles Dézsi könnyedén továbbított a hálóba: 2-0. Az Avântul ezt követôen is magabiztosan uralta a játékteret, s ennélfogva további három említésre méltó gólszerzési lehetôséget dolgozott ki a vendégkapu elôterében. A 69. percben Murar szépségdíjas bal oldali beadáslövését a hálóôr a keresztléc alól óriási bravúrral szögletre tornázta. A 84. percben Gábor Raul jobb oldalról remek ütemben továbbított Coltához, aki látványosan lôtt kapura, ám Stef újra kiválóan lépett közbe. A 87. percben Fülöp András került gólhelyzetbe, ám jó pozícióból fölé lôtt. Mindezek után meglepetésre a vendégek szereztek gólt: Bodea mintegy 12-13 méterrôl, egy jól helyezett lövéssel bevette Iakob kapuját: 2-1. A 2. hosszabbításpercben Gábor Raul a büntetôterület jobb oldaláról kevéssel mellé gurított, majd egy perc elteltével az Avântul létszáma tízre csökkent, miután egy szabálytalanság következtében Luca Adrian begyûjtötte a második sárga lapot.

A találkozót egy fiatal hölgy, Iuliana Demetrescu vezette. Noha nem követett el sorsdöntô hibákat, a játékvezetô ténykedése bizonytalan és olykor „zavaros” volt.

Az Avântul fel is juthatott volna – ha lenne pénz a 2. ligás szereplésre

A szászrégeniek teljesen megérdemelten végeztek a tabella 2. helyén, Stoica Vili legénysége kiváló és elismerésre méltó idényt tudhat maga mögött. A csapatból a szezonban a következô labdarúgók emelkedtek ki teljesítményükkel: Merdariu, Truta, Luca P., Murar, Saim, Gliga, valamint – részben – Dézsi és Covaciu. Az ôszi idényt éllovasként fejezték be, és a 18. fordulóig fej fej mellett küzdöttek a csoportgyôztes Luceafarul együttesével. A csapat tavaszi teljesítménye kissé visszaesett az ôszihez viszonyítva, a bajnokság második felében létfontosságú pontokat vesztettek hazai környezetben, ami végül a feljutási esélyek szétfoszlásához vezetett. Nagy valószínûség szerint a játékosokban mindvégig benne volt, hogy Szászrégenben nincs pénz a 2. ligára. Mindezt a klub két elnöke, Ovidiu Marian jelenlegi alpolgármester, majd – a késôbbiek során – Mihai Padurean városi tanácsos sem gyôzte eleget hangsúlyozni. A feljutás a másodosztályba, tekintettel a csoportban felsorakozó együttesekre, 28 év után nagyon is megvalósítható célkitûzés lett volna…

Jegyzôkönyv

Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 26. (utolsó) forduló: Szászrégeni Avântul – Magyargáldi Industria 2-1 (1-0)

Szászrégen, Avântul-pálya, kb. 200 nézô. Vezette: Iuliana Demetrescu (Râmnicu Vâlcea) – Sergiu Albu (Nagyvárad), Ciprian Fiter (Váradszentmárton).

Gólszerzôk: Gliga C. (37.), Dézsi L. (59.), illetve Bodea (90.).

Szászrégen: Iakob – Inta, Dumbravean, Merdariu, Sîplacan (67. Colta), Gliga, Luca P., Covaciu (65. Luca Ad.), Truta, Murar (81. Fülöp), Dézsi (74. Gábor R.).

Magyargáld: Stef – Cioplanta (54. Cioara), Haiduc, Man, Boanca, Frentiu, Medrea (77. Lupsan), Kilin, Bodea, Cernea, Cîmpean.

Szabó Antal-Lóránd
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére