Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Életet mentett egy szászrégeni rendőr

Életet mentett egy szászrégeni rendőr

Egy szászrégeni rendőr lélekjelenlétének, ügyességének és operativitásának köszönheti az életét egy helybeli 22 éves fiatalember.
Egy szászrégeni 22 éves fiatalember azzal fenyegette meg a családját vasárnap, egy spontán módon kialakult konfliktus alatt, hogy öngyilkosságot követ el. Ezt követően nem sokkal az Állomás utcai hídról valóban beugrott a Marosba. A helyszínen levő szemtanúk azonnal értesítették a városi rendőrséget a 112-es egységes hívószámon az esetről. Az ügyeletes tiszt azonnal három tagból álló csoportot vezényelt a helyszínre.

A rendőrök a hídhoz érkezve keresni kezdték az áldozatot, s kisvártatva fel is fedezték mintegy 200 méternyire a hídtól, a víz ugyanis időközben lefele sodorta. Mivel a fiatalember arccal lefele feküdt a vízben, félő volt, hogy ha még életben van, megfullad. Ekkor Aurel Percup a szolgálati egyenruhájában ugrott a vízbe, mintegy nyolc métert úszott a folyóban, amíg elérte az áldozatot. A fiatalember öntudatlan állapotban volt, ezért meglehetősen nagy erőfeszítésébe került a rendőrnek, hogy kihúzza a folyóból. A partra érve a sürgősségi rohammentő szolgálat vette kezelésbe a sérültet, elsősegélyben részesítették, majd beszállították a megyei sürgősségi esetek kórházába, ahol további ellátásban részesült.

Bakó Zoltán
székelyhon.ro

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére