Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / Magyarfülpös, harmadszor!

Magyarfülpös, harmadszor!

z elmúlt hét végén ismét sor került arra a jótékonysági akcióra, amelynek keretében székelyföldi motorosok segítik a magyarfülpösi Szivárvány Ház lakóit. Ez évben immár a harmadik alkalommal gyûltek össze a Szászrégen melletti faluban, ahol a Szivárvány Alapítvány 13 éve mûködteti a nagyon nehéz sorsú gyermekek számára lakhelyet, oktatást és jövôt biztosító otthonát. A jótékonysági akció három éve kezdôdött, ötletgazdája egy marosvásárhelyi motoros, Demeter Zoltán és felesége, Vass Gyopár volt – az idei rendezvény két szászrégeni motorosklub közös szervezésében zajlott.

A régeni Sons of Attila RC és a székelyudvarhelyi Daimler MC szászrégeni próba-chaptere által védnökölt szombat délutáni jótékonysági akció programjában szerepelt gulyásvacsora, hagyo- mányôrzô bemutató, karaoke és tábortûz is, vasárnap délelôtt pedig a helyi templomban istentiszteleten vehettek részt mindazok, akik maradtak éjszakára. Voltak, akik az adományok átadása után hazamotoroztak, de igen sokan a táborozást választották, és sátort vertek a Szivárvány Ház udvarán.

Közel százan érkeztek hetvenöt motorkerékpáron, hogy hagyományos motoros stíl szerint egy-egy tank benzin árával segítsék a rászoruló gyerekeket, és bár a gyerekmotoroztatás biztonsági okokból ez esztendôben elmaradt, a kis vendéglátók felülhettek a gépekre és be is indíthatták azokat. Több székelyföldi motorosklub – közöttük a szervezô Daimler MC és Sons of Attila RC –, valamint a marosvásárhelyi Auld Cut MC, a székelyudvarhelyi Independent Eagles MC, a kézdivásárhelyi Flagellum Dei MC tagjai – és sok szabad motoros is (magyarok és románok egyaránt) részt vett a jótékonysági akción, amely nem ritka a motorosok, illetve motorosklubok életében.

A motoros adakozás régi hagyományát követik a helyi klubok és szabad motorosok is a dévai, a magyarfülpösi adományozó túrák, jótékonysági találkozók szervezésével. A „motoros rosszfiú imidzs” a klubtörténelem elmúlt hetven éve alatt természetesen a szubkultúra részévé vált, de ezt nem szabad összetéveszteni a belsô tartalommal: ezen közösségek tagjai világszinten a legnagyobb adományozók közé tartoznak – olyannyira, hogy az általuk évenként adományozott összeg a civil társadalomból érkezô adományok egyik legmagasabbika. A magyarfülpösi Szivárvány Házat mûködtetô alapítványt szombaton több mint 7000 lejjel támogatták a segíteni érkezô motorosok.

Kaáli Nagy Botond
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére