Navigáció: Kezdőlap / Sport / Tüntetés volt a csíkszeredai hokiért

Tüntetés volt a csíkszeredai hokiért

Mintegy hatszáz szurkoló és hokiszerető csíkszeredai és környékbeli vett részt a Csíkszeredai Sportklub jövőjéért tartott péntek esti figyelemkeltő megmozduláson a Vákár Lajos Műjégpálya előtt.
A Sportklub törzsszurkolói nevében és a szurkolói egyesület együttműködésével az első csíkszeredai jégkorongcsapat megalakulásának 88. évfordulója alkalmából megemlékezéssel egybekötött figyelemfelkeltő megmozdulást tartottak péntek este.

Az egybegyűltek előtt felszólalt Boda Jenő tanár, majd tolmácsolták Tófalvi Éva biatlonos és Vaclav Novák gondolatait a klub helyzetével kapcsolatosan – utóbbiét György László (Zsiráf) olvasta fel. Tófalvi üzenetében úgy fogalmazott, hogy a karrierje legnehezebb időszakában nem állt ki mellette a klub. A sílövő levelében leírta, hogy doppingbotránya miatt a klubelnök az év márciusában megvonta a havi bérét, és semmilyen segítséget nem nyújtott neki. Noha azóta bebizonyosodott, hogy orvosi rendelvényre, tudtán kívül szedett tiltott szert tartalmazó gyógyszert, és egyszer sem versenyzett annak hatása alatt.

Szót kapott Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere és Tánczos Barna szenátor is, akik a magyar kormány és a csíkszeredai önkormányzat támogatásáról biztosították a Sportklubot, bár eddig semmit sem tettek a csíki hoki lejtmenete láttán. Csak fogadkoztak, hogy ha kell, megtörténik azok elmozdítása, akik nem szolgálják a csapat megfelelő működését. Tánczos, aki korábban a Román Jégkorong Szövetség elnöki funkcióját is betöltötte, semmitmondó politikusi kortesbeszéddel hárította rá a felelősséget a klub menedzsmentjére. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a szurkolók véleménye szerint a csapat gyenge szerepléséért csakis a klub vezetősége a felelős. „Zsinórban hét bajnoki címet nyertünk a román bajnokságban, a MOL Ligában pedig, ha nem is nyertük mindig, de legalább döntősök voltunk, ám amióta Hodos László vezeti a klubot, csak lefele megyünk, az utóbbi években az 5., 8., 9. helyen végeztünk, most pedig a 11. helyen állunk. A legnagyobb gond az, hogy nem látszik, volna valamiféle stratégiájuk a helyzet változtatására” – nyilatkozták a szurkolók hangadói.

A megmozdulást követően a résztvevők emelkedett, mondhatni forradalmi hangulatban vonultak be a jégcsarnokba, a Csíkszeredai Sportklub és a Belgrádi HK MOL-Liga meccsre, amit az előbbi 5–3-ra meg tudott nyerni.

(Forrás: Székelyhon.ro)

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére