Navigáció: Kezdőlap / Sport / Új kiadvány a marosvásárhelyi kosárlabda történetéről

Új kiadvány a marosvásárhelyi kosárlabda történetéről

Baschetul mureşean de-a lungul anilor (1926-2016) címmel Aurel Rațiu egykori rádiós, marosvásárhelyi újságíró 11. sportkönyvének bemutatására kerül sor. A kötet az elmúlt év végén jelent meg az Apostrof Nyomda kiadásában, Vatra Veche kiadó gondozásában.
Aurel Rațiu eddig megjelent kötetei közül ötben a Maros megyei sportéletről írt, ami bizonyítja, hogy a szerzőt érdekli a helyi sportélet.
2016 sikeres volt az újságíró-író szemszögéből, hiszen még megjelent a Fotbalul mureșan de-a lungul anilor (1902-2016) című könyve is.
A könyvben Rațiu lépésről-lépésre feleleveníti a Maros megyei kosárlabda történetét 1926-től napjainkig. Ahhoz, hogy megszülessen a könyv, szerzője hosszú időt töltött a helyi könyvtár olvasótermében.
A könyv fontos eleme a sport történetét felelevenítő alkotásoknak, ugyanakkor a mű fő erénye, hogy előtérbe hozta a helyi kosárlabda emblematikus alakjait, közülük néhányan eddig ismeretlenek voltak a sportkedvelők előtt.
Ezen kívül Rațiu konkrét adatok alapján eleveníti fel a vásárhelyi kosárlabda történetét, amelyet számos korabeli fotóval is alátámaszt.

Czimbalmos Ferenc-Attila
Központ.ro

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére