Navigáció: Kezdőlap / Sport / Jó hajrával újra elődöntős a Románia-kupában a Maros KK

Jó hajrával újra elődöntős a Románia-kupában a Maros KK

Jól hajrázott a Maros Kosárlabdaklub a Nagyszebenben zajló férfi Románia-kupa nyolcasdöntőjének első körében, így legyőzte a Galaci Phoenix csapatát. Az eredmény 85:75.

A Tigrisek valamennyi kerettagja vállalta végül a játékot (korábban megírtuk: a szurkolókkal hétfőn este rendezett találkozón felmerült, hogy többen esetleg nem állnak majd a szakmai stáb rendelkezésére, mivel a bérek kifizetésében nem történt előrelépés), így a papírforma az ő sikerüket vetítette előre, ráadásul a csapat edzője, Szászgáspár Barnabás is ennek megfelelő, bizakodó nyilatkozattal hangolta az együttest a rá váró feladatra. A magabiztos győzelem azonban csak az utolsó tíz percben körvonalazódott. Félidőben döntetlen állásnál vonultak pihenőre a csapatok, igaz, a Maros KK gyakorlatilag végig vezetett, csak a dudaszóra, három másodperces különbséggel gyors egymásutánban érkező két galaci találattal egyenlített a Phoenix. Aztán fordult az állás, kilenc perccel a vége előtt pedig már a kikötővárosiak vezettek öt ponttal (67:62-re). A körvonalazódó meglepetésnek azonban esélye sem volt „érvényre jutni“, a marosvásárhelyiek alaposan beleerősítettek a hátramaradt időben, és az utolsó negyedben összességében 25 pontot szerezve végül megérdemelten nyerték a mérkőzést, ezzel zsinórban harmadik alkalommal jutottak be a Románia-kupa elődöntőjébe, ahol tegnap este, a lapzártánk után véget ért összecsapáson a Nagyváradi CSM CSU-val mérték össze erejüket. A másik ágon a Kolozsvári U a Bukaresti Steaua CSM-vel játszott a döntőbe jutásért.

Jegyzőkönyv

Férfikosárlabda Nemzeti Liga, negyeddöntő: Marosvásárhelyi Maros KK – Galaci Phoenix 85:75 (21-21, 19-19, 20-23, 25-12)

Nagyszeben, Transilvania csarnok, 750 néző. Vezette: Marius Ciulin, Şerban Raşoga, Dragoş Nicolae. Ellenőr: Doru Vinaşi.

Maros KK: Reed 22 pont (4), Kalve 18 (1), Martinic 16 (2), Borşa 9 (1), Markovic 5, Lázár 4, Djapa 4, D. Andrei 4 (1), Sánta 2, D. Popescu 1.

Phoenix: Bojovic 20 pont (2), Gugino 16 (4), Pesic 9 (1), Vlaicu 7, Petica 6, Brandon 6 (1), Guţoaia 6, Miller 5 (1), Vizitiu, Pîrlog.

További eredmények a negyeddöntőből: Bukaresti Steaua CSM – SCM U Craiova 83:63, Nagyszebeni CSU – Kolozsvári U 70:88, Temesvári KK – Nagyváradi CSM CSU 72:92.

Farczádi Attila
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére